Enhörna IF

Referat: Västerhaninge IF - Enhörna IF

Seger hemma i höststarten.
Västerhaninge hade mycket boll. Enhörna började med hög press vilket Västerhaninge enkelt kunde spela sig ur. Istället drog Enhörna ned sitt lag vilket gjorde att Västerhaninge fick om möjligt ett ett ännu större bollinnehav. Nu går ju inte matcher ut på endast bollinnehav men det såg och kändes stabilt, mycket stabilt.
I den 34:e förändrades matchbilden då Oskar var ute och cyklade utanför straffområdey, tappade bollen till en enhörnaspelare. Bollen mot mål men Oskar räddar bollen. Tyvärr utanför straffområdet vilket fick till följd rött kort och utvisning. In kom debuterande Benjamin Bodo i Västerhaningekassen, kul. Frispark i farligt läge till höger om Benjamin som är snabbt nere och räddar. Jobbigt med tio man så tidigt i matchen. Halvleken spelas av och ställningen är 0-0 i paus.

Andra halvlek fortsätter konstigt nog som den första, stort bollinnehav för Västerhaninge trots en man mindre. I den 57:e dras Max ner när han ska raka in bollen i det öppna målet, solklar straff som följd. Det luktade lite rött där men domaren nöjde sig med ett gult till enhörnaspelaren.
Fram stegar Kevin och distinkt trycker in bollen till 1-0. Västerhaninge fortsätter att kontrollera matchen. I den 71:a en omställning för VIF där en liggande enhörnaspelare stoppar omställningen med handen. Nytt gult kort och det var samma spelare som fått syna det gula vid straffsituationen så det innebar utvisning. Sista tjugo skulle därmed spelas med lika många spelare på planen.
Enhörna försökte sätta tryck mot Västerhaninge men Västerhaninge spelade av matchen på ett förtjänstfullt sätt. Segern kändes aldrig hotad. Ny träningsvecka därefter väntar retur borta mot Enhörna.