17:00

Vejby IF

Referat: Skäldervikens IF - Vejby IF

Gårdagens El Classico blev som vanligt en tuff och tight drabbning med tuffa dueller och mycket adrenalin!
Matchen startade med en rejäl offensiv från, ett som vanligt toppat SIF, som kunde resulterat men vi lyckades reda ut stormen. Två tidiga skador på Drago och Sameh (baksidor) skapade lite oro men matchcoach Riax behöll lugnet och disponerade trupperna på bästa sätt!
Matchbilden jämnades ut och vi utnyttjade kanterna bra och när Danne gjordes ner i straffområdet pekade domaren på straff som Agge säkert tryckte in i målvaktens vänstra hörn!
När sen Mario, just innan paus på assist av Andy, sköt en kanon från 30 meter som landade i högra krysset hade vi 2-0 i paus??. Resultatet speglade väl inte helt en jämn 1a halvlek med det är ju målen som räknas….
SIF satte såklart full fart i andra halvlek och tryckte på utan att skapa några jättelägen. SIF spelade mycket på långbollar som ofta blev för långa eller togs omhand av Öberg som var kung i målet och skrek o styrde i vanlig ordning på sitt respektingivande sätt. Vi stack upp i kontringar och skapade några bra lägen utan att lyckas öka på målskörden.
Med 8 minuter kvar lyckades SIF till slut reducera via ett välplacerat skott i Öbergs högra hörn. SIF tryckte på för kvittering men vi höll undan och bärgade en underbar seger??
Öberg gjorde ännu an kanonmatch på Siffa Park Lane och våra mittbackar Alex & Wulff skötte defensiven på bästa sätt stöttade av ytterbackarna. På mittfältet blev det många tuffa dueller som Danne och Gurra oftast vann.
Allt som allt ännu en helgjuten insats av alla i truppen och cred till Riax som, ännu en gång, disponerade truppen på bästa sätt.
Bara att ladda för Viken hemma på söndag så vi ses o tränar imorgon!!