17:00

Vejby IF

Referat: Ödåkra IF - Vejby IF

Så var det äntligen dags för seriematch igen och ett laddat gäng tog sig an uppgiften på bortaplan mot Ödåkra. Den tryckande sommarhettan mildrades av ett härligt sommarregn strax innan matchstart så full fart från början!
Vi tog direkt tag i taktpinnen men redan efter 6-7 minuter började Ödåkra komma in i matchen och skapade ett par heta målchanser som kunde ha resulterat. Men vi tog tillbaka initiativet och efter 17 minuter kunde Drago påpassligt trycka in en målvaktsretur till 1-0! Marcell och Rille kom runt bra på kanterna och skapade lägen som kunde ha resulterat. I stället kom 2-0 via en magisk frispark som Gurra lyfte till Alex som dök upp vid bortre stolpen och snyggt nickade bollen i mål!
Vi fortsatte att dominera även om Ödåkra stack upp och skapade några hyfsade lägen så när Rille kom runt på kanten och slog ett inlägg som Drago snyggt nickade i mål visade vi prov på effektivitet och det stod 3-0 i paus.
Vi fortsatte all fightas mot ett småfult spelade Ödåkra och rullade upp deras försvar vid flera tillfällen så 4-0 kom efter snyggt samspel då Drago assisterade Rille som tryckte in bollen i mål. Ödåkra stack i mellan med ett 4-1 mål på en snabb omställning med sen stängde Rille definitivt matchen efter en grym rush på vänsterkanten, assisterad av Borgovan, och från liten vinkel tryckte upp bollen o bortre krysset!
5-1 i protokollet och en mycket väl genomförd match mot erkänt svårspelade Ödåkra. Alla tog ansvar och krigade på hela matchen och matchplanen som coach Öberg satte med en 4-5-1 uppställning visade sig fungera lika bra i Sverige som i Portugal?? Extra plus till Drago och Rille som blev dagens ”poängkungar”!