4 oktober 2020
17:00

Vikens IK

Referat: Vejby IF - Vikens IK

Skälderviken hade vunnit på WO mot Fortuna tidigare under dagen och gått upp i serieledning. Det enda som kan stoppa det: Viken-vinst mot Vejby. Flera från SIF på läktaren. 5 avbytare i Vejby. 4-5-1. Första 10: fullständig Vejbydominans. Flera chanser och Viken får knappt låna bollen. Agim till Adi, Adi till Arton, friläge och kylig placering 1-0. Viken tar över i 10 min men inga riktiga farliga chanser - Jordö i kassen spelar långt ut i straffområdet. Vejby jobbar sig tillbaka till bättre spel. Högerhörna från Fidde, kalabalik vid första stolpen och studs på nån ini nätet 2-0. Arton drar baksidan och utgår - Marcelo ersätter på topp. Fortsatt bra spel halvleken ut. Andra halvlek, Viken pressar högt och skickar upp fler gubbar. Jordö räddar vid stolproten, Vejby bränner bra kontringslägen. Jordö kaxar sig och drar en spelare men nästa Vikengubbe är före och lobbar in 2-1. Ca 12 min kvar. Vi jobbar tillbaka med bättre inställning än i flera tidigare matcher och får fortfarande kontringslägen. Vejbyhörna från höger. Fidde slår den mot första krysset, backen vid stolpen blockar målvakten som styr in 3-1. Ridå!
Grattis SIF - första gången före ViF o tabellen sen i a f 2010 då matchcoach Siwe kom med i oldboys och då serieseger!

Agim var som en virvelvind på det offensiva mittfältet och har verkligen hittat rätt i den positionen. Daniel ”Kobran” Jordö håller på att spela till sig en ny plats i laget ??. Täta byten, bra jobb av alla rätt igenom matchen. Wulff nöjd med vårt försvarsspel.