Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vejby IF Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Div 3 Sydvästra Götaland, herr 2020
Tabell
Lag M V O F P
1 Höganäs BK 9 7 2 0 23
2 BK Astrio 9 7 1 1 22
3 Hittarps IK 9 5 2 2 17
4 Laholms FK 9 5 2 2 17
5 Stafsinge IF 9 5 1 3 16
6 Waggeryds IK 9 5 0 4 15
7 Vejby IF 9 4 2 3 14
8 Anderstorps IF 9 4 0 5 12
9 Gislaveds IS 9 2 1 6 7
10 Gnosjö IF 9 1 2 6 5
11 Klippans Förenade FF 9 1 1 7 4
12 IFK Fjärås 9 1 0 8 3
13 Klippans F??renade FF 0 0 0 0 0

Match

Anderstorps IF

2 - 3
Idrottsparken, Anderstorp
12 september 2020
14:00

Vejby IF

Referat

Referat: Anderstorps IF - Vejby IF

Dags igen gott folk!

Under lördagen begav sig grabbarna återigen upp i de småländska skogarna. Denna gång för match mot Anderstorps IF, laget som inför helgens match placerade sig på positionen framför i tabellen efter att bland annat en fin 0-3 vinst borta mot Hittarp i senaste omgången. Det var alltså två lag som befann sig i en uppåtgående trend som skulle göra upp denna regniga eftermiddag.

Laget för dagen:

Anderek
Häggström - Ljung - Emil - Dennis
Vlado - Joppe - Möller
Rosendahl - Dansken - Kaka

Avbytare: Konrad, Castro, Adam, David

När matchen drog igång, på den något blöta och leriga planen, inledde vi piggt och aggressivt. Redan tidigt började vi skapa embryo till chanser, både genom bollvinster högt upp i banan samt snabba omställningar. Mest lycka hade vi på vänsterkanten där Kaka fick ytor att utmana sin back. Detta ledde inledningsvis till en rad hörnor som dessvärre inte resulterade i något nämnvärt. 0-1 skulle dock komma bara elva minuter in i den första halvleken. Kaka lyckades komma runt återigen, men med den stora skillnaden att inspelet hamnade mitt på Danskens fötter, som hade ett öppet mål att lägga in bollen i. Efter målet föll vi tillbaka lite, både i banan och kvalitet. Spelet jämnades ut och lagen bytte några halvchanser. Anderstorp kom upp oftare och oftare och innan halvleken var slut hade de skapat några halvchanser som med lite tur kunde resulterat i ett kvitteringsmål. Vi försvarade oss bra i egen box och kunde därför ta med oss en ledning in i halvtidsvilan.

Under paus fortsatte regnet att ösa ner och planen blev därefter. Den redan leriga planen blev mer eller mindre en åker och båda lagen anade nog att andra halvlek skulle handla mer om kamp och inställning snarare än skönspel. Så blev det också... och till en början var det Anderstorp som klarade det bäst. Redan efter 8 minuter, efter att ha tagit kommandot från avspark, kom Anderstorp runt på vänsterkanten. Inlägget var perfekt och bollen nickskarvades fint in i bortre hörnet. Anderek chanslös och 1-1 ett faktum. Uppryckning krävdes. Ärligt talat så vet jag inte om det blev så mycket till uppryckning, men ibland så är det bara lite (läs mycket) individuell kvalitet som behövs. Efter en av få bra omställningar fick Möller bollen ut till Kaka, efter att Häggström fint spelat loss bollen efter bollvinst utanför eget staffområde. Kaka tilläts avancera och nådde tillslut straffområdet. Med en fin vickning i sidan och ett snabbt, distinkt skott så låg bollen i nätet igen. Kvalitet var ordet och ledning igen med en halvtimme kvar. Dessvärre varade detta inte mer än en kvart. Anderstorp hade då haft kommandot sedan målet och vi hade fredat oss med vad vi hade. Tillslut höll de inte längre och 2-2 kom efter att vi tappat boll i en offensiv omställning. Spelet jämnade ut sig en aning och det stod och vägde ett tag. Känslan var att krysset låg nära till hands... men vi ville annat. Framförallt ville Kaka annat. I den 83e minuten, efter att bollen vänts genom mittfältet fick vi ut bollen till Kaka, som även denna gång gick rakt mot mål och rakt emot sin stackars högerback. Återigen var det kvalitet rakt igenom med skillnaden att bollen denna gång placerades i det bortre hörnet. Blytungt mål, dubbelt upp. Vi fick tillbaka den energi vi tappat ett par gånger samtidigt som Anderstorp, trots en bättre andra halvlek, fick se sig ligga under för tredje gången i matchen. Detta blev så också dödsstöten. Resterande tio minuter spelades av komfortabelt och vi hade gjort det som krävdes för tre poäng. Verkligen inte en av de bättre matcherna för säsongen rent spelmässigt, men kanske den allra viktigaste segern. Vi visar att vi kan vinna på ännu ett sätt, dvs genom att lägga ner hårt jobb i 90+ minuter och försvara oss bra i egen box. Något vi inte haft i verktygslådan tidigare säsonger...

14 poäng och kontraktet så gott som säkrat (nio poäng ner till kval, med tre matcher kvar)!!!
Som sagt: Nu kan vi börja blicka uppåt på allvar och det är FRUKTANSVÄRT mycket roligare än motsatsen. Tre matcher kvar. Tre matcher mot lag som ligger strax ovanför oss i tabellen. Med hårt jobb och en gnutta tur så kan avslutningen på säsongen bli väldigt, väldigt rolig.

Laholm hemma nästa vecka, då ses och hörs vi igen!

/JoppeSpelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Kastriot Sogojeva 1 2 1 0 0 0
Frederik Thomassen 1 1 0 0 0 0
Andreas Möller 1 0 1 0 0 0
Jacob Arvidsson 1 0 1 0 0 0
Adam Gustafsson 1 0 0 0 0 0
Andreas Ljung 1 0 0 0 0 0
Dennis Ericson 1 0 0 0 0 0
Emil Persson 1 0 0 0 0 0
Hugo Rosendahl 1 0 0 0 0 0
Konrad Jönsson 1 0 0 0 0 0
Paolo Angelo 1 0 0 0 0 0
Richard Castro 1 0 0 0 0 0
Robin Häggström 1 0 0 0 0 0
Vlado Zlojutro 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Oskar Anderek 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng