Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Karlstad Fotboll Ungdom Utvecklingslag

Följ

Utvecklingslag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Karlstad Fotboll Ungdom
Fotboll
Utvecklingslag
Tabell
Lag M V O F P
1 IF Karlstad Fotboll 1 1 0 0 3
2 IFK Kumla Fotboll 1 1 0 0 3
3 Säffle SK 1 1 0 0 3
4 FBK Karlstad 0 0 0 0 0
5 Karlslunds FF 0 0 0 0 0
6 Nordvärmland FF 0 0 0 0 0
7 Högsäters GF 0 0 0 0 0
8 Forshaga IF 0 0 0 0 0
9 IF Karlstad Fotbollutveckling 3 0 0 3 0

Match

Säffle SK

3 - 0
10 februari 2024
16:00

IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat

Referat: Säffle SK - IF Karlstad Fotbollutveckling

Möjligheten dök upp i slutet av veckan att få en träningsmatch mot Säffle SK, som fått sent återbud på sin inplanerade match på lördagen 16.00 i domen. Det kändes som ett bra tillfälle att få lufta tillgängliga spelare i en riktig match mot ett bra motstånd. Ett 70-tal åskådare hade tagit sig till domen och de fick se en rätt trevlig match. Det märks att det är tidigt på säsongen där spelidéerna för båda lagen kan skönjas, men där det inte synkar fullt ut. Och konstigt vore det annars då det återstår 2 månaders gnuggande innan seriestart.

Första halvlek är relativt jämn och båda lagen har sina chanser och sina bra perioder. Säffle går till halvlekspaus med en 1-0 ledning efter en sekvens på vår vänsterkant där lagen turas om att vinna bollen och där Säffle är lite bestämdare och kommer ut med bollen och lyckas med ett väl avvägt instick på en diagonallöpande forward, som kontrollerat skarvar bollen vidare i bortre burgaveln.

I halvlek görs som brukligt i träningsmatcher ett antal byten. Karlstad tvingas under halvleken till två oplanerade byten då först Hashim drar på sig en skada och strax efteråt så drabbas även Darko av en skada på andra kanten. U-laget är med bra från start och kommer också till en del halvchanser. Men efter hand som halvleken förlöper så blir det mer och mer Säffle. De skapar flera bra chanser central där Ferdinand Fon Fru löper i djupet, men saknar skärpan i avslutet. De utmanar även i första hand från sin vänsterkant där inbytte Govend är aktiv. Det blir även Govend som gör 2-0 på ett skott som styrs på ett försvarsben i en båge över Henrik, som står i andra halvlek. Henrik håller kvar oss i matchen med flera bra räddningar på närskott. Tills slut får han kapitulera när Säffle gör 3-0, som också blir matchens slutresultat.

Långa stunder gör killana mycket bra och lyckas med detaljerna som man tränat på under senaste veckorna. Men under andra halvan av andra halvleken orkar vi inte riktigt hålla uppe koncentrationen och samhandlingen, vilket ger Säffle allt för många chanser till avslut på mål. Nu är första matchen spelad och vi har fått massor av bra material att jobba vidare med kommande träningsmatcher tills det är dags att möta KF A-lag i nästa träningsmatch.

Säffles mål gjordes av Adam Jansson, Govend Haidar och Fredrik Larsson. U-laget matchade sin trupp genom att starta med
Toomas
Felix, Enes, William
Markus Pelle Joel Chedi Odilon
Elias Kenan
I halvlek klev Henrik, Lash, Leo, Hashim, John, Darko och Ivan-Carlos (provspelare) in och ut gick oomas, Enes, Pelle, Elias, Odilon, Kenan och Joel. Joel och Kenan fick hoppa in igen när Hashim och Darko fick kasta in handduken.