19 april 2024
18:30

IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat: Grums IK - IF Karlstad Fotbollutveckling

En vindstilla kväll i Grums som kändes som en Valborgskväll utan brasa. En hel del publik längs staketet till konstgräsplanen. Publiken får se en händelserik match och detta får bli en snabb sammanfattning av de viktigaste händelserna. U-laget med två 0-0 matcher i bagaget får en smakstart när de tar ledningen i 6:e minuten. Första målet i säsongen går inte till historien som ett kanonmål utan sorteras snarare in på hyllan för turliga mål. En hörna från höger kommer i retur till Christoffer, som slår in bollen på nytt.och den styrs i mål av en försvarare. Ett snopet, men mycket välkommet mål, som noteras som självmål.

Nu känns det inte lika kallt för bortafansen längs staketet. Förhoppningarna finns om en kul kväll. Men istället för att U-laget ska ta tag i matchen och äga boll och trycka på blir det en jämn första halvlek där Grums skapar de skarpaste lägena. Direkt efter målet är det öppna svängdörrar i Karlstads försvar och Grums forwards rinner igenom flertalet gånger och försvaret får jobba för att freda målet. Det krävs att Toomas står på huvudet några gånger och gör spektakulära räddningar på några frilägen. Vid ett tillfälle blir han överlobbad när han står långt ut, men Christoffer agerar räddande ängel på mållinjen. Till slut kan U-laget inte stå emot utan David Lander trycker kontrollerat in kvitteringen för hemmalaget på ett inspel snett inåt bakåt. Det är nu mer kamp på planen och i slutet av halvleken drar tre hemmaspelare på sig var sitt gult kort för protester.

En jämn första halvlek där även U-laget haft sina chanser, men chansmässig leder Grums på poäng. Andra halvleken går mer i U-lagets favör. Grums ligger lägre och försvarar sig väl. När de vinner bollen försöker de ofta nå sina forwards med en rak boll i djupet. Nu har våra försvarare bättre kontroll och det blir inga klara lägen.U-laget skapar några fler heta chanser. Bästa chansen får Elias på en hörna där han ostört från nära håll nickar över. Till sist kommer ledningsmålet och det är Love som vänder runt vid straffområdslinjen och får till ett lågt skott som går i mål. Matchklockan står nu på 85 minuter. Grums gör nu en push för at tfå till en kvittering. De lyfter långt och U-laget agerar spänt och stressat. Där vi tidigare kontrollerat bollen börjar vi nu tappa bollen tidigt och killarna får jobba hårt för att freda målet. Matchklockan tickar upp till minut 94 och det ser ut som 3 poäng kan sättas in på kontot. Då får Grums till ett sista anfall med en boll ut på vänsterkanten där den slås in i straffområdet och Ted Åhlund tar emot, vänder runt och skjuter bollen lågt så den smiter under Toomas.

Matchen slutar 2-2 och sett över hela matchen är det nog ett rättvist resultat. Men det är givetvis riktigt surt att tappa en ledning i slutminuten. Vi fortsatt obesegrade, gjorde våra första två mål, men som helhet gör vi en medioker match. Vi släpper till allt för många målchanser och vi klarar inte att stänga ner matchen utan blir stressade. Men Grums gör det bra och de leds förtjänstfullt av nestorn Bastian Rojas Diaz på centrala mittfältet.

Nästa fredag är det dags för ett nytt derby då vi tar oss an nykomligen Forshaga IF på Klasmossen.