26 april 2024
19:00

Forshaga IF

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - Forshaga IF

Regnet kom och gick innan matchstart, men lagom till avspark upphörde regnet. Trots osäker väderlek hade drygt 150 åskådare tagit sig till Klasmossens IP. De fick se en underhållande och spännande match. Den behöver smältas, så det utförliga referatet får vänta ill imorgon. Den korta versionen är att matchen blev den väntade. U-laget äger det mesta av bollen, Forshaga försvarar sig väl, men är hela tiden farliga när de söker sina forwards i sitt raka spel. De tblir inga mål i första halvlek. Ska det bli ännu en 0-0 match.Så blir inte, nyinbytte Felix trycker in ledningsmålet efter en timmes spel. Förspelet görs av Kenan som tar sig ner till kortlinjen och spelar in bollen parallellt med mållinjen där Felix kommer inlöpandes. Det blir matchens enda mål och trots en desperat forcering av Forshaga under sista 10 minuterna står U-laget emot och bärgar årets första seger.

Som sagt en bra genomförd match, men vi behöver jobba vidare med nycklarna för att låsa upp sista tredjedelen mot lågt stående försvar. Vi ser att när vi får till kombinationsspel med bra rörelse så kommer lägena. Det behöver vi göra oftare och även inte bara spela på felvända fötter utan även kunna slå på yta där spelare kan löpa in. Några distansskott kan även de krydda upp tillställningen. Lyckas vi sen skapa fler 2 mot 1 lägen på kanterna för att ta oss till fler inspelslägen så kommer det att bli fler mål.