7 oktober 2023
13:00

Adolfsbergs IK

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - Adolfsbergs IK

Säsongens sista seriematch är spelad på ett soligt, men blåsigt Klasmossen. Ibland blir man mer sannspådd än man önskat och lördagen var en sådan dag. Inför matchen skrev jag att Adolfsberg i genomsnitt vinner sina matcher med 2-1 och så blev det i den här matchen. U-laget gör trots allt en anständig match och borde sett till spelet ha vunnit matchen. Adolfsberg hade valt att matcha ett yngre lag med en handfull spelare från sitt P17-lag. Tre av spelarna startade förra omgångens match mot Kumla och fyra började i den matchen på bänken. I deras lag måste unge Liam Lund framhållas som en frisk fläkt med stor spelförståelse.

Det är som sagt en stark vind i planens längdriktning som de blåsvarta har i ansiktet i första halvlek. Killarna hanterar motvinden bra med sitt kortpassningsspel efter marken. Adolfsberg väljer oftast en annan metod där de med hjälp av sin målvakts sköna bollträff skickar han i medvinden bollen med lätthet 2/3 upp i planen på djupledslöpande forwards. Vi har bra kontroll på detta och Adolfsberg försvarar sig skickligt så det står 0-0 fram till minut 38. Då lyckas Adolfsberg med en överlappning på vår vänstersida. När deras spelare tar sig in i straffområdet blir vi lite för heta att bryta och när spelaren petar fram bollen så fälls han. En solklar straff. Adam Molin slår straffen och det är inte hans bästa straff i karriären. Toomas behöver knappt gå åt rätt, men gör det ändå och räddar, men Adam tar returen och gör mål. Assisterande bedömer att Toomas lämnat linjen för tidigt och han får därför en varning och straffen går om. Denna gång slås den betydligt bättre i andra hörnet och 0-1 är ett faktum.

0-1 står sig in i halvleken, vilken avslutas med lite tumult där två gula kort delas ut. I andra halvlek har U-laget fördel av medvinden, vilket främst var att Adolfseberg inte kunde sparka lika lång i motvinden. U-laget kommer ut starkt och driver matchen. Ett vackert anfall avslutas av Christoffer och merparten av publiken jublar för mål, men bollen tar i stolpen och vidare över till andra stolpen. Strax efter det ska publiken ändå få jubla Odilion vänder upp strax utanför straffområdet och prickskjuter in bollen vid bortre stolproten. Nu känns det som om matchen ska tippa över till vår fördel, men 5 minuter senare är det Adolfsberg som gör segermålet. På nytt är det Adam Molin som hittar nätet. Från sidlinjen är det ett väldigt onödigt mål som föregås av fler mindre bra beslut.Vi har eget inkast mitt på egen planhalva. Efter inkastet har vi kontroll på bollen med spel mellan straffområdet och sidlinjen. Adolfsberg står högt med 6 spelare och vi fortsätter att spela på den trånga ytan istället för att ta oss ur den. Det blir en chanschip som motståndarna bryter. De försöker slå ett inlägg som fastnar på första försvararen och studsar tillbaka. Bollen slås då på vinst och förlust in mot straffpunkten i en 30 meters båge. Där står två blåsvarta och en röd spelare, men Toomas bestämmer sig för att gå ut och boxa bort bollen. Bollen är svårbedömd då den dimper rakt ner och det är trångt där den landar. Toomas får ingen bra träff och bollen går till en motståndare vid straffområdsgränsen som trycker till på halvvolley. En blåsvart lyckas stå ivägen på mållinjen, men det är en sådan dag då bollen går ut till nästa Adolfsbergare som från straffpunkte drar in bollen i mål.

Efter detta blir det inga fler mål och Adolfsberg går vidare till kval efter ännu en uddamålsseger och U-laget får se fram emot nästa säsong. Säsongen 2023 har varit ojämn, med många bra prestationer, men även flera ej godkända. Helt logiskt hamnar vi mitt i tabellen på en 6:e plats. En vinst hade inneburit att vi blivit 4:a. Detta har bara ett akademiskt intresse, säsongen är oavsett över. Liksom årets matchrapporteringar. Tack för visat inresse.