12 juni 2023
19:00

KB Karlskoga FF

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - KB Karlskoga FF

Ett fantastiskt väder och en medioker gräsplan var förutsättningarna för den här matchen. Inledningen var relativt jämn med ett litet övertag för hemmalaget. Efter en halvtimmes spel ändrades matchens förutsättningar då KB drog på sig en frilägesutvisning. Efter det blir det en tydlig matchbild med ett lågt liggande KB och ett bollförande Karlstad Fotbollutveckling. Trots det är det faktiskt KB som skapar de hetaste chanserna, men Charlie gör några kvalificerade räddningar.

I andra halvlek får vi bättre fart på bollen, KB får slita hårdare för att freda sitt mål och nu kommer också målen.

1-0 gör Lash på nick från nära håll efter ett inlägg från Pelle på bortre stolpen. Matchminut 51.
1-1 kommer 10 minuer senare när vi bjuder in KB i matchen med sjabbel vid straffområdsgränsen.
2-1 kommer lägligt 3 minuter senare när Pelle nickskarvar in en djupledsboll.
3-1 och stängd match blir det i 87 minuten när Elias trycker in ett distansskott vid stolproten.

Sett till hela matchen ett rättvist resultat. Utvisningen påverkar matchen, men ett hårt kämpande KB och en storspelande målvakt håller trots allt spänning i matchen ända in i slutminuterna.

Ett mer uttömmande referat kommer när jag sett om matchen på VEO.