22 juni 2023
19:00

Köping FF

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - Köping FF

En viktig match för båda lagen, men där Karlstad Fotbollutveckling i händelse av förlust skulle mer eller mindre bli avhängda från toppstriden. Köping vet vi från våra tre senaste möten är ett kompakt lag som är är effektiva när de får sina lägen. En målsnål tillställning var att vänta, men det blev hela 5 mål i matchen.

Köping inledde målskyttet efter 27 minuter då vi ställer till det med en indirekt frispark efter tillbakaspel till egen målvakt och den leder till en hörna. Hörnan slås mot inrusande bortaspelare och de tajmar bollen betydligt bättre än våra zonspelande försvarare och med en bra nick utan chans för Charlie är bollen i nät. Köping är inte ofarliga och har tidigare bl a haft en boll i stolpen. Vi har det mesta av spelet och skapar också målchanser utan at tfå in bollen. Vi försöker ofta hitta upp på felvända spelare centralt och där är Köping starka och vinner allt för ofta boll. Köpings lägen skapas oftast genom våra bolltapp än att de spelar sig till lägena. Våra killar är mer tvärtom. Vi spelar oss ur Köpings press på ett kontrollerat sätt och hittar bra ytor på båda kanterna där Hassan och Leo löper förtjänstfullt.

Det blir inga fler mål utan Köping går nöjda in med en 1-0 ledning i pausen. Vi fortsätter att flytta boll i andra halvlek och är fortsatt löpvilliga i djupled så Köping får jobba hårt för att behålla sin ledning. Det håller bara till minut 53 då vi effektivt rullar upp Köpings försvar på vänsterkanten och sätter Hassan i skottläge strax innanför straffområdeslinjen. Hassan drar distinkt till bollen och den går utan chans för målvakten in i bortre hörnet. Fem minuter senare leder ett effektivt anfallspel i djupled fram till att Köpingförsvaren kommer på efterkälken och ojust trycker Hassan i ryggen och domaren tvekar inte utan dömer straff. Christoffer tar hand om den och slår den helt utan chans för målvakten hårt, högt invid stolpen.

I minut 67 gör Orvar ett trippelbyte där Masic ersätter Christoffer, Felix går in i stället för Odilon och Berkant tar Leos rol i ytre korridoren. Pigga ben gör att Köpings försvar får jobba ännu hårdare. Men det blir också lite mer pinpong-fotboll när Köping blir mer desperata i sin jakt på kvitteringen. Chanser saknas inte , men Charlie gör flera viktiga ingripanden. Till sis tblir det en omställning i 82 minuten som stänger matchen. Hemmalaget vinner bollen vid mittlinjen och sätter bollen i djupet på vänserkanten. Fekix löper med centralt och får ett perfekt pass som han kontrollerat bredsidar in i målet. Efter det försöker vi spela av matchen och Melker får komma in i första övertidsminuten istället för Hassan.

Matchen får trots allt en liten nerv i slute tnär Köping får in reduceringen till 3-2 fjärde övertidsminuten. Ett precist inlägg från Köpings vänsterkant når en centralt stående forward som från nära håll kan sätta foten till bollen. Lite kritiskt kan jag tycka att vi borde kunna fånga upp den enda farliga spelaren i straffområdet. Men det blir ingen sista push utan strax efter målet blåser domaren av matchen. Vi vinner rättvist efter en fullt godkänd insats. Vi gör tre mål på ett målsnålt Köping. Vi för matchen med ett 65 % bollinnehav och löser de flesta situationerna med ett effektivt passningsspel kombinerat med ett rakt djupledsspel på löpvilliga yttrar. Kul att se att även backarna kliver fram när det finns läge och skapar målchanser. Vi står även upp bra u det fysiska spelet.

Eftersom vi jobbar med spelarutveckling är det kul att se att mycket har blivit bättre under seriens första halva. Men det finns också mycket mer att jobba med. Vi behöver bli mer noggranna och inte tappa boll eller slå bort relativt enkla passningar. Vi måste jobba mer på att komma rättvända och maxlöpen kan bli fler framförallt i defensivendär det ibland fuskas.

Detta och mycket mer kommer att bli ännu bätre när serien drar igång igen 5 augusi mot Grums bora. Nu tar killarna välförtjänt vila från kollektiv fotbollsträning som tredjeplacerade i serien.