Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Team Kalix IBK

Följ

Team Kalix IBK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Team Kalix IBK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Team Kalix IBK
Adress Fack 161 (kansliet på Centrumv.74 B)
Postadress 95222 KALIX
Telefon 072-209 71 54
E-post teamkalixinnebandy@hotmail.com
Orgnr 802430-5602
Kontonr 5729-5230
Öppettider Måndag - Onsdag kl. 8.00 - 12.00

Om Team Kalix IBK


Kalix Innebandyklubb bildades i december 1984. Ett glatt kompisgäng träffades på Morjärvsvägen i Kalix och valde klubbens första interimsstyrelse. Detta år innebar ett avstamp för sporten inte bara i Kalix utan i hela länet. Detta år fanns det bara 2 innebandyklubbar i länet den andra var FK Luleå. Dessa föreningar beslutade gemensamt att bilda Norrbottens Innebandyförbund. Uppdraget då var att rekrytera nya klubbar till innebandysporten.
Det första initiativet togs första året när ett inofficiellt DM genomfördes. Kalix IBK genom sina styrelserepresentanter missionerade med glöd innebandybudskapet i hela länet med mycket goda resultat. Redan andra året kunde en officiell Norrbottensserie genomföras.
Kalix IBK bestod endast av ett herrlag de första åren. Detta herrlag kom med åren att bli mycket framgångsrikt. Laget etablerade sig ett antal år i den högsta innebandyserien.
En händelse att komma ihåg var när SM-kval genomfördes i Kiruna. Mycket överraskande gick Kalix vidare till semifinalspel i SM genom att slå ut favorittyngda Pixbo från Göteborg. En skräll som ekade i hela innebandysverige.
Successivt började klubben att upparbeta en ungdomsverksamhet för att klara av det framtida behovet av återväxt. Duktiga engagerade ungdomsledare har alltid varit ett kännetecken i Kalix Innebandyklubb. I och med denna återväxt som bestod av både flickor och pojkar kände klubbstyrelsen att man hade hittat den röda tråden som gjorde att nya utvecklingsmål växte fram. Som ett kvalitetsbevis på vad en bra ungdomsverksamhet innebär är framgångar på det nationella planet. Säsongen 95-96 kunde ett av våra tjejlag erövra bronsmedaljen på ungdoms SM. Inte nog med detta så stod samma lag året eferåt för bedriften att vinna silvermedaljen och denna gång på junior SM.
Klubben som många trodde skulle bli en dagslända har funnits i snart 30 år. Föreningen har på vägen bytt namn till Team Kalix Innebandy. Vi är idag en av Kalix Kommuns största idrottsföreningar med dryg 300 medlemmar. I dag har vi utarbetat nya mål och visioner. Navet i den nya organisationen är det nyupprättade kansliet med sportchef och kanslipersonal .
En av våra stolta budbärare är damlaget som har etablerat sig i div. 2. Detta lag är år efter år och nosar på en div. 1 plats. Målet är satt för damlaget. Senast 2016/17 ska vi ha avancerat till div. 1. Det har vi kapacitet för att kunna klara av. Vi har en härlig blandning av unga tjejer som tidigare utmärkt sig i seriespel och norrlandsmästerskap. Dessa tillsammans med de gamla, rutinerade spelarna och nyförvärven, skapar en bra mix. Vi hoppas mycket på detta lag i framtiden.
På länslagsnivå kan vi konstatera att vi ständigt har nya ungdomar som tar plats i representationslagen. Detta är ett kvalitetsbevis som glädjer oss mycket. Vi önskar alla våra ungdomar lycka till i länslagsuttagningarna .
Herrlaget har fått en pånyttfödelse detta år. Ett väl sammansatt lag som kämpar och sliter och har en vilja av stål. Laget vill vidare upp i seriesystemet. Just denna inställning som laget har gör att vi kommer att få se och höra mycket mer om detta lag i framtiden. En del nyförvärv har stärkt lagets kompetens. Målet är uppflyttning till div. 2 säsongen 2016/17. Men innan dess krävs en del jobb och rätt inställning.

"Ungdomarna är vår framtid" är ett kärnfullt uttalande som i allra högsta grad är betydelsefullt och framåtsyftande. Team Kalix Innebandys filosofi är att alla våra ledare skall vara väl utbildade och kunna fortplanta våra viktiga budskap som innebär att en meningsfylld fritid skapas för de ungdomar som ansluter sig Team Kalix innebandys verksamhet. Det är en verksamhet som i de unga åren upp till 13 år skall vara befriad från utslagning. Denna ålder är satt efter RF:s regler och riktlinjer. Alla barn ska vara lika mycket värda. Våra ledare trycker också hårt på hur man ska vara mot sina kamrater och medmänniskor. En drogfri innebandy är en självklarhet i föreningens policy. Vi antar tillsammans med våra barn och ungdomar nya utmaningar. Våra duktiga ungdomsledare som är 21 till antalet gör ett stort jobb varje vecka med våra ca 175 barn/ungdomar. Med hjälp av alla de engagerade föräldrar som ingår i föräldragrupperna skapas en känsla av helhet i den gemensamma strävan att alla barn och gärna hela familjen skall känna en glädje av att delta i Team Kalix Innebandys ungdomsverksamhet. Utan alla dessa ideella ledare och föräldrar skulle inte vår förening fungera på ett optimalt organisatoriskt eller ekonomiskt sätt. Dessutom stärker detta klubbkänslan. Alla ska vara stolta över att tillhöra Team Kalix Innebandy. Vi har idag många aktiva flickor i vår förening vilket är positivt. Dessutom ser vi en ökning av pojkar som ansluter sig till verksamheten. Det känns roligt för det är viktigt att skapa en bredd som innebär att vi står rustade inför framtiden på alla plan för att anta de sportsliga utmaningar som klubben står inför. Idag har vi en bra ungdomsverksamhet som vi vill ska bli ännu bättre genom en stärkt organisation och utbildningsinsatser som gör att vi blir ännu mer professionella och då kan uppfylla de långsiktiga mål som klubben har antagit.