Skene IF

Referat: Stafsinge IF - Skene IF

Förlust i genrepet.
Under långfredagen åkte vi ner till Falkenberg och möte Stafsinge IF i årets sista träningsmatch innan premiären nästa lördag 6 april.

Förutsättningarna inte optimala då DM-matchen som spelades i onsdagskväll med förlängning och ca 40 timmar efter denna match var vi igång igen. Hemmalaget valde även att lägga matchen på naturgräs och detta satte också sina spår.

Dagens matchinledning var det Stafsinge som var klart bäst, tränat på gräsplanen under veckan och det tog cirka en kvart för oss att kalibrera om oss på en ojämn plan. Vi har spelat på konstgräs sedan i oktober och passen satt inte riktigt där dom brukar men vi åt in oss i matchen.

I den 22:a tar vi ledningen efter ett fint anfall på kanten där flera spelare är involverade. Philip hittar Lundin med en perfekt pass inne i straffområdet och snygg bredsida i mål till 0-1.

Tyvärr varade inte ledningen länge. Boll under kontroll i baklinjen men vi halkar, dåligt fäste som sista gubbe och anfallare får fritt läge som förvaltas till 1-1 i den 24:e

I den 32:a tar hemmalaget ledningen efter passivitet i försvarsarbetet och ett hårt skott som Fatlum är chanslös på.
I den 37:e kvitterar vi till 2-2 efter en offensiv hörna. Lundin slår på bortre stolpen där Sina står helt omarkerad och stöter upp bollen i nättaket.

Halvlek och en helt okay första 45 efter en jobbig inledning men en stark avslutning på en ojämn och svårspelad plan.

Inledningen av andra halvlek hänger vi med bra och har en bra balans mellan lagdelarna men snart ska DM-matchen göra sig påmind. I den 62:a tar Stafsinge ledningen efter att Fatlum räddat ett friläge men returen går till en hemmaspelare som enkelt lägger in bollen till 3-2.

Många trötta ben och huvuden ser vi bland samtliga sista 15 av matchen och flera misstag. Hemmalaget utnyttjar detta maximalt när vi står på hälarna och är ordentligt trötta!
4-2 i den 89:e
5-2 i den 91:a
6-2 i den 94:e på straff

Siffrorna sprang iväg på slutet och det är ju inte helt okay men efter förutsättningarna och 120 minuter i kroppen från i onsdags kväll gör vi en bra prestation i 65 minuter. Tyvärr ytterligare en skada idag då Rinor Dobraj klev av efter 25 minuter och troligtvis borta i premiären. Ännu en spelare på skadelistan att lägga till på dagens 7 som inte finns tillgängliga! (även 3 spelare bortresta idag)

Stafsinge som vi kommer möta i serien i omgång 7, 18 maj har vi fått se hur dom kommer att spela och organiserar sig, kan säga att vi inte bjöd dom på något direkt i dagens match.

Viktig vecka framför oss med att få ihop detaljerna och några spelare vill vi ha åter efter skador. Premiären spelas åter på konstgräs då Vävarevallen inte är redo för match än på ett par veckor.