Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Skene IF Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Skene IF
Fotboll
Seniorlag Herrar
Träningsmatcher 2024

Match

Skene IF

Marks gymnasieskola (Kunskapens Hus)
24 februari 2024
13:00

Gislaveds IS

Referat

Referat: Skene IF - Gislaveds IS

Vinst med 4-1 mot Gislaveds IS
Killarna vann dagens träningsmatch mot serie konkurrenten Gislaveds IS väldigt kontrollerat idag

Redan i den 6:e tog vi ledningen med 1-0 efter ett bra anfall där Kern hittade Moha på en fri yta på vänsterkanten och inspel till Arber inne i boxen och avslut med högern i nättaket helt otagbart.

Redan där satte vi nivån i matchen och kontrollerat passningsspel med variation i våra anfall. Defensiven satt riktigt bra idag där samtliga låg rätt i positioner och lät inte motståndarna hitta ytor på sista tredjedelen.

2-0 målet efter en fruktansvärt snabb omställning efter att Gislaved haft en offensiv hörna där vi nickar bort boll i boxen, Dobraj spelar bort sin motståndare ihop med Sebbe. Dobraj tar max löpning på sin fria yta samtidigt som bollen levereras på fri yta på vänsterkanten där Lundin avancerar med boll och snyggt spelar boll diagonalt över hela straffområdet på bortre stolpen där Dobraj löpt sig helt fri och enkel bredsida i tomt mål. Snyggt mål som bare den i den 23:e där flera spelare är involverade med få touch.

Mentalt övertag som vi utnyttjar i den 30:e då Dobraj utmanar sin försvara och spelar in boll till Moha som snyggt chippar boll över sin försvarare och en bredsida bredvid målvakten till 3-0.

Sista 15 innan paus spelar vi behärskat av med rörligt spel i alla lagdelar. Får stopp på de få anfall motståndarna försöker med och tvingar dom till att slå långa bollar som vi enkelt tar hand om.

Inga byten i halvlek utan dessa var planerade till runt 60:e enligt plan.

Bättre fart på Gislaveds IS i inledningen av andra med mer löpningar i djupled och fick på detta sätt lite mer yta centralt i plan, en snabb omställning i den 54:e skulle bortalaget reducera då vi förlorar boll lite enkelt på mittplan och inte rätt antal spelare bakom boll. Omställningen förvaltade behärskat av bortalagets nr 11 som satte en hårt vrist stolpe in till 3-1

Förutbestämda byten gjorde och samtliga uttagna spelare fick speltid idag igen. Bra fart på inhopparna och vi tog över kommandot i matchen igen och välförtjänt satte Arber sitt andra mål för dagen till 4-1 i den 71:a efter bra förarbete Lundin.

Sista 15-20 minuterna orkade inte Gislaved med att höja sig utan vi kontrollerade matchen väldigt bra sista delen av matchen. Rent chansmässigt borde vi nog gjort något mer mål men rätta skärpan inte påkopplad vid sista passet eller inte hundra koncentrerad framför mål.

Alltid skönt med vinst men idag värdesätter jag det defensiva jobbet med bra positionsspel som gjorde att bortalaget ofta fick slå långbollar alternativt stressade vi dom till boll över sidlinjen.

Nästa lördag en riktigt tuff match då vi spelar mot Bergdalens IK vid Kunskapens Hus. Kvalade sig upp till 2:an förra året. Vi har 1-1 i matcher från ifjol där vi var starkast på hemmaplan med seger 4-2 och förlust 2-1 uppe i Borås.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Arber Shala 1 2 0 0 0 0
Mohamud Nur 1 1 1 0 0 0
Rinor Dobraj 1 1 1 0 0 0
David Lundin 1 0 2 0 0 0
Alexander Nordin 1 0 0 0 0 0
Ebrima Billal Saidykhan 1 0 0 0 0 0
Elias Häger 1 0 0 0 0 0
Elvis Nyberg 1 0 0 0 0 0
Emil Kern 1 0 0 0 0 0
Haris Zecirovic 1 0 0 0 0 0
Jonathan Gustafsson 1 0 0 0 0 0
Love Högberg 1 0 0 0 0 0
Oscar Ryberg 1 0 0 0 0 0
Sebastian Wiklander 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Fatlum Qeli 1 0 0 0 0 0 0 0
Henrik Sjögren 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng