Skene IF

Referat: Kinna IF - Skene IF

Vinst med 0-1 i derbyt.
Härlig inramning, vacker väder och mycket folk på läktaren.

En passiv start från båda håll, dock vi som ägde lite mer boll utan att hota i djupled. Matchen enda och avgörande mål kommer i den 13:e efter ett fint inspel från David Lundin på vänsterkanten, bollen går mot Sonny som är i offside läge men smart möter han inte boll utan springer hemåt och Kinnas försvar står och sover, Rinor Dobraj löper in från sin högerkant och möter bollen med en stenhård bredsida rätt upp i nättaket till 0-1.

Efter målet äger vi mycket boll utan att komma till några heta lägen, kontrollerat spel i samtliga lagdelar och Kinna kommer upp i fåtal kontringar/anfall men ofta står vi rätt och kan ta hand om bollen. De gånger Kinna får komma rättvända är ofta vi som spelat fel eller tappat boll på fel sida. Kinna försöker men slår mycket långbollar som vi kan få bort väldigt kontrollerat.

Andra halvlek ganska lik första med kontrollerat spel från vår sida och Kinnas anfall är ofta lång boll mot Oliver Persengård som fightas hela matchen mot Anton och Elias i vårt försvar. Kinna har två stolpskott under andra men denna match har vi turen på vår sida.

Sista 10 plus 6 minuter tillägg chans spelar Kinna mycket med långbollar och flyttat upp mer offensiva hot. Ytor öppnas upp för kontringar och Rinor Dobraj får raka spåret mot mål men blir fälld i omställningen, domaren visar upp sitt andra gula till Benjamin Warnerfelt som får lämna planen.

Vi är väldigt effektiva på tilläggstiden med att spela bort många minuter med kontrollerat spel och Kinna är heta och drar på sig många frisparkar till vår fördel. Matchen var tajt med få chanser generellt dock ägde vi lite mer boll.

Härlig seger och vi gör ett litet ryck mot lagen längre ner i tabellen. Med dagens vinst passerade vi Jönköping som vi ställs mot på lördag nere på Vävarevallen. Endast 2 poäng upp till tredjeplacerade Velebit.

Nu njuter vi av vinsten och sen börjar laddningen inför Jönköpings BK.