19:00

Bergdalens IK

Referat: Skene IF - Bergdalens IK

Imponerande seger mot Bergdalen
Vilken härlig seger. Tuff 0-2 efter 11 minuter men sen växlade vi upp och viktig kvittering strax innan halvtid till 2-2.

Andra halvlek dominrrar vi matchbilder och gör ytterligare 2 mål framåt. En mycket rättvis seger där lagmaskinen Skene IF malde ner Bergdalen. Slutresultat 4-2.

Andra halvlek dominerar vi matchbilden och gör ytterligare 2 mål framåt. En mycket rättvis seger där lagmaskinen Skene IF malde ner Bergdalen. Slutresultat 4-2.

Vi tar det från början och som alla förstod var Bergdalen stekheta i början av matchen och lyckades med att trycka in 0-1 redan efter 3 spelade. Fortsatt rörligt spel och vi stod mest och tittade på och var alldeles för passiva i press spelet och markering. Detta utnyttjade bortalaget och utökade sin ledning till 0-2 i den 8:e.

Vanligtvis hade de flesta börjat att hänga med huvuden och tappa tron på en vändning men sakta men säkert började vi hitta in i vårt spel och hota i djupled. Tuffare spel i duellerna och vi är nära flera gånger att reducera men inte riktigt heta inne i straffområdet. Pga av lite småskador mm lägger domaren till 5 minuter tillägg under första och dessa minuter är på vår sida.

Först klackar Elias in reducering till 1-2 i den 45:e på något helt sjukt sätt när bollen slås in från kanten. Målet gav oss mycelet energi och omgående jagar vi för kvitteringen och David får en fin pass på kanten och slår in bollen i straffområdet där Sonny vinner fighten och petar till Rinor som vänder bort sin markering och snyggt lägger in bollen till 2-2 i den 50:e. Efter målet blåser domaren av för halvtidsvila.

Energin som finns i laget tas med ut i andra och vi får se en andra som kontrolleras på ett fantastiskt fint sätt. Vi spelar oss ur när Bergdalen sätter press på oss. Kombinationsspel fungerar perfekt och vi äter upp deras mittfält totalt, bortalaget får inte till det och vi bara tuggar på. Belöningen kommer i den 65:e efter att Sonny är på hugget och trycker in vår vändning till 3-2.

Bergdalen försöker och trycker på men vi är samlade i alla försök till anfall och vi håller dom utanför straffområdet och gör det svårt för Bergdalen. Vi har flera bra anfall som skulle kunna resultera i mål men vi får vänta till den 81:a då Sonny är framme igen och petar in 4-2 målet.

Varför vi vinner denna match är nog lugnet som infann sig till denna match. Även om vi låg under med 0-2 redan i inledningen så trodde alla på att vi kunde slå serieledarna. Ju mer tiden gick i denna match vann vi duellspelet, hittade varandra på ett mycket bra sätt och hotade mycket i djupled. Antal löpmeter på alla våra spelare denna kväll var många och glädjen vi såg var helt magiskt. Alla bidrog till denna seger och tränarna behöll både ett lugn matchen igenom och kommunicerade små taktiska detaljer som föll väl ut denna match.

Självklart var detta årets bästa match från vår sida och att få höra detta från både motståndarpublik och motståndare stärker oss inför nästa veckas tuffa derby mot Kinna.

Nu mycket välförtjänt vila fram till måndag där laddningen påbörjas till Kinna matchen på lördag

Förda SIF :facepunch::facepunch: