Skene IF

Referat: Dalstorps IF - Skene IF

Tung 3 poängare mot Dalstorps IF.

Efter en behaglig bussresa kom vi fram till vackra Dalshov i Dalstorp som bjöd på försommarvärme till dagens fight. Ett laddat gäng kände vi av redan under färden och en bra uppvärmning inför match plussade på det extra.

Ganska omgående i matchen såg vi att hemmalaget ville bestämma att det var deras hemmaplan och inledde starkt med hög press och tuffa dueller. Vi stod emot mycket bra och neutraliserade försök till målchanser.

Redan efter 7 minuter får Anton GG kliva av efter lårskada, Alfons ersätter med bravur direkt när han kommer in. Visar att vi inte ska vika en tum denna match och får syna gult redan efter 15 i en duell. I den 21:a ska vi ha en solklar frispark precis vid straffområdet efter Andy åkt i backen men domaren friar. Diskussion vid nästa avbrott och Anton GG tjötar till sig en ostskiva från bänken, onödigt då han blir avstängd till nästa match, eller smart kanske då han inte kan spela pga skada!

Matchen var fysisk i första med många dueller och få klara målchanser från båda håll dock fick domartrion jobba hårt med tillsägelser, och gula kort. Dalstorp drog på sig gula i den 29:e och 38:e och första halvleks riktigt heta målchans hade Sonny då han kom fram på högerkanten men bra avslut räddades till hörna.

0-0 i halvlek

Andra han inte börja innan Rasmus fick gå av plan efter problem med ljumskarna, Niklas A ersatte på vänsterbacken. Värmen började sätta nivån på spelet och mer böljande fram och tillbaka och då finns ytorna och detta tog vi vara på i den 51:a när vi spelar upp boll mot Sonny som möter och skarvar direkt till Rinor som får raka vägen mot mål. En försvarare hinner ikapp men blir uppsnurrad och Rinor curlar in bollen riktigt snyggt i målvaktens bortre stolpe helt otagbart med sin vänster till 0-1.

Efter detta mål kom hemmalaget helt ur balans och tjöt från ledarbänken och bland spelarna haglade tätt. Domartrion tröttnade på deras beteende och under en tio minutersperiod fick hemmalaget 5 gula och 2 röda. Det ena röda var på hemmalagets tränare Tommy Berg. Hemmalaget ändrade om i laget och krigade på och vi själva stod rätt i varje situation och Dalstorps anfall stoppades ganska enkelt runt vårt straffområdet.

Vi spelade väldigt smart ute på plan och orken började ta slut hos hemmalaget när dom var en man mindre. I den 71:a åker Andy på en riktigt elak smäll i en höjdduell och nr 9 i hemmalaget får se sitt andra gula för dagen och även han får kliva av från arenan. Andy utbytt pga eventuell hjärnskakning!

Ibbe in som ersättare och även Amar bytts in istället för Sonny i den 73:e.

Ett sargat hemmalag med två man mindre på plan försökte men vårt övertag skulle strax belönas då David får fin yta på sin vänsterrkant och inspel i boxen och vem finns inte där tro, Amar punkterar matchen med sitt 0-2 mål när han vräker sig fram och är sist på bollen i den 88:e. Vinsten är en riktig lagseger igen och vårt försvarsarbete är riktigt bra från forward ner till Fatlum. I dagens match fick motståndarna inte många klara möjligheter förutom sista minuterna vid en hörna där Fatlum räddade snyggt nere vid stolpen samt Häger stod rätt i en liknande situation när hemmalaget chansade i slutet när dom flyttade upp det dom hade kvar på plan.

Som alla förstår var det en tuff drabbning och vid summering delade domaren ut 9 gula och 3 röda till hemmalaget, vi 3 under matchen.

Andra nollan på raken stärker oss och vi placerar oss just nu på en 7:e plats i tabellen med lite marginal ner till lagen under strecket. Assyriska BK i nästa match nere på Vävarevallen och det gäller att ladda ordentligt till denna match. Assyriska tog en riktig skalp denna omgång då de besegrade Hestrafors med 1-0 och jag har skrivit det innan, finns inga ”lätta” matcher i div 3. Nu njuter vi i några dagar sen full fokus på nästa match!