13:00

Skene IF

Referat: Öckerö IF - Skene IF

Förlust 2-1 mot Öckerö IF.
En mycket jämn första halvlek där vi växte in i matchen mer och mer. Sett över målchanser borde vi tryckt in något mål men rätta skärpan inte påkopplad.

0-0 i halvlek helt okay.

Andra lite likt första, Öckerö börjar med långa och sätter tryck men vi klarar av detta väldigt bra. Tar över mer och mer och Anton GG tar vara på en omställning och skjuter ett hårt och välplacerat skott nära stolpen som gör att vi tar ledningen med 0-1 i den 58:e.

Tyvärr släpper vi kommandot efter vårt ledningsmål och hemmalaget får styra matchbilden. Vi sjunker för långt ner med hela laget och Öckerö är duktiga på att fylla på. Kvitteringen kommer i den 77:e efter lite kommunikationsproblem mellan Fatlum och Emil. Ingen går på boll utan Öckerö spelare hinner emellan och lägger in bollen i mål till 1-1.

Några jobbiga minuter där vi inte hittar våra positioner och Öckerö går för ledningsmål. Vi rycker upp oss igen och vågar gå till anfall flera gånger och bollen är nära några gånger att känna nätmaskorna men en duktig målvakt står flera gånger i vägen.

Ledningsmålet kommer i den 88:e efter lite passivitet i vårt press spel och skott strax utanför straffområdet sitter nära stolpen helt otagbart till 2-1.

Vi försöker med en sista anstormning och lyfter långt men hemmalaget lyckas få undan varje försök. Hörna på tillägg och Oscar blir nedriven i straffområdet men domaren friar tveksamt…..

Surt med torsk men vi ska verkligen ta med vår premiär då många lag inte kommer få det lätt ute på Öckerö. Vi störde ett av förväntat topplag och var ytterst nära att sno en pinne.

10 gula och 1 rött under matchen speglade inte att det spelades fult utan dagens domare viftade med ostskivan åt båda håll i flera märkliga situationer. Hängde inte riktigt med när två bra lag utkämpade en riktigt bra premiär.