Torestorp/Älekulla FF

Referat: Skene IF - Torestorp/Älekulla FF

Seger mot TÄFF med 2-1

Hett derby mot TÄFF som gav oss flera bra förbättringsdelar att ta med oss.
En relativ passiv inledning från båda lagen där vi var bollförande mot ett kompakt och följsamt TÄFF. Motståndarnas matchplan var att göra ytorna små för oss och gå på snabba omställningar. Efter ca 20 minuter satte sig spelet och vi tog över mer och mer dock väldigt svårt att få till något siste tredje delan.

TÄFF försvar låg ofta rätt och en duktig Andreas i mål lästa ofta djupledsbollar som han var först på. Flera bra anfall men avslut på eller utanför Andreas i mål-

I den 41:a kommer ett rättvist mål från vår sida, Mac bryter ett uppspel och väggar mer David L och inlägg når Rinor Dobraj på bortre ytan och behärskat nickar han in bollen i mål till 1-0.

Andra halvlek tar vi tag i det igen men lite för långsamt i passningarna gör att TÄFF behöver inte löpa så mycket utan står ofta rätt. Lite mer böljande spel som passar motståndarna bättre.

I den 61:a får TÄFF en frispark några meter utanför straffområdet och Jonathan Gustavsson smeker in en fantastiskt vacker frispark rätt i mål. Helt otagbar för Fatlum i målet till 1-1.

Målet ger TÄFF energi och jobbar än mer ute på plan och vi ser tuffare dueller i många situationer. I den 79:e delar domaren ut ett direkt rött kort till Anton J i en omställning för TÄFF, ganska hårt dömt men bara arr gilla läget. Vi väljer att spela med tio man även om det hade varit ok från TÄFF och domare att byta in en spelare, behöver träna på detta också!

Vi ser ingen matchförändring pga en man mindre utan TÄFF håller sig till sin matchplan med rätt positionering och försöker hitta snabba omställningar.

Vi försöker variera med lite längre bollar bakom deras backlinje men vi lyckas inte riktigt med sista passet eller boll rinner iväg över kortlinjen.

I den 87:e får vi beskåda David Lundins snabbhet med boll, driver ut mot kant och trycker till med en tempoväxling och skapar fri yta åt sig själv. Viker in mot straffområdet och lägger in bollen perfekt mot en löpande Rinor Dobraj inne i boxen och vi ser ett kliniskt avslut rätt upp i nättaket till 2-1.

Sista minuterna kontrollerar vi mot ett tröttkört TÄFF som inte har någon sista energi att försöka anfalla och vi går segrande ur matchen.

Finns en hel del att ta med sig från denna match som vi kan förbättra. Pelle och kompani har bra koll på dessa detaljer men alltid skönt att få avgöra en tuff match i slutet.