19:30

Skene IF

Referat: Rydboholms SK - Skene IF

Vidare i DM

I onsdags kväll spelades DM-match mot Rydboholms SK och matchen blev både tuffare och mycket längre än vi hade tänkt oss!

Vi ställdes mot ett superladdat motstånd som gjorde det riktigt bra och hade en plan hur dom ville spela mot oss och göra det jobbigt.

Hemmalaget tar ledningen i den 7:e till 1-0 efter kommunikationsmiss inne i vårt straffområde och detta ger dom energi och mycket spring i benen. Matchbilden är mycket bollinnehav från vår sida men vi krånglar till det i sista tredjedelen. Kvitteringen kommer från Sonny till 1-1 efter ett anfall som vi borde nyttjat fler gånger under match. Lockade över hemmalaget mot en kant och hittade ytan på andra kanten. Fanns ofta stora ytor på denna del av planen då RSK packade ihop spelarna där bollen befann sig. Rinor Dobraj spelade fram Sonny till målet med ett vackert inspel.

Vändningen kommer i den 28:e på ett likande sätt som kvitteringen, denna gång Lundin som spelar in till Arber som enkelt stöter in bollen till 1-2.

Bara några minuter efter vårt mål kvitterar RSK på ett slumpmål, dessa räknas också. Ett inlägg från kanten som passerar samtliga utespelare och även David i mål. Dålig kommunikation och ingen som går på boll.

Nonchalans och inte fokuserade tillräckligt i den 38:e då vi tappar boll i backlinjen och en hemmaspelare får lägga bollen i ett tomt mål till 3-2.

Under andra halvlek är vi konstant på offensiv planhalva och jagar kvitteringen och i den 64:e är Sonny framme igen på ett inspel från Rinor Dobraj och kvitterat till 3-3.

Matchen ägs av oss men ett hårt jobbande RSK håller ihop sina lagdelar på ett föredömligt sätt och vinner dueller och håller bollen borta från nätrassel.

Båda lagen har verkligen chanser att avgöra men både stolpe och målvakter är i vägen. Efter 90 minuter spelade slutar matchen oavgjort och förlängning på 2x15 minuter väntar.

Under förlängningen finns chanser för båda lagen men inget av lagen mäktar med något mål.

Matchen får avgöras på straffar och efter 5 omgångar står vi som vinnare och är vidare i DM.

Nästa match i DM kommer att spelas mot Div 1 laget Norrby IF på Vävarevallen men dag och tid är inte bestämt än!