Osberg - Kaage (C) - Sjöberg
Mattiasson

Bänken: Brüdigam (J) (Karlsson), A. Persson (Debes), P. Persson (Carlsbogård), Marek (Harris), Sjösvärd

Ett par sena återbud rörde om lite i ledarstabens planer. Trots två nyförvärv i matchtruppen tvingades hela Romelandas ledarstab snöra på sig skorna. Så även Anders Carlsbogård, som återigen ställde upp med kort varsel.

Götaholm är ett bollskickligt lag, något RUF hade koll på sedan tidigare. Matchplanen för Romelandas del var att lägga sig lågt och försvara de farliga ytorna och i stället satsa på omställningar och fasta situationer.

Till en början fick Romelanda ändå matchen ungefär dit man ville. Hemmalaget försökte få upp tempot i spelet, men lyckades inte riktigt få fart på sitt offensiva spel. Ett par gånger kom man dock förbi och hotade. Filip Mattiasson var som vanligt bra i Romelandas mål och på de fem hörnor Götaholm skapade i den första halvleken stod försvaret pall på ett bra sätt.

Mitt i halvleken gick en Götaholmsspelare omkull i Romelandas straffområde. Trots rejäla protester från RUF-spelarna pekade domaren på straffpunkten och bollen sparkades in till 1-0 i matchens 22:a minut.

RUF tog sig ändå samman igen och spelade i stora drag disciplinerat. Trots väldigt lite boll lyckades man komma tillbaka och faktiskt kvittera i matchen. Anders Carlsbogård slog en fin frispark ett par meter in på offensiv planhalva till Max Harris, som inne i straffområdet kunde ta emot och raka in kvitteringen i matchens 33:e minut. 1-1!

Dessvärre för Romelandas del blev glädjen mycket kortvarig. Bara minuten senare kunde Götaholm på vänsterkanten spela bort de försvarande Romelandaspelarna och från nära håll trycka in 2-1. Fler mål än så blev det inte i den första halvleken. När domaren blåste för halvtidsvila hade RUF ändå stått för en klart godkänd prestation på en solig och mycket varm Gamlestadsvallen.

Romelanda fick sedan en tråkig start på den andra halvleken, vilket gjorde att luften lite gick ur laget. Efter bara 4 minuters spel kunde Götaholm göra 3-1 efter att RUF slagit bort bollen på egen planhalva. Läget var nu mycket tufft.

Efter detta mål orkade RUF aldrig resa sig igen, och det var tydligt att hemmalaget hade mer krafter denna dag. Romelanda fick börja rotera rejält i positionerna med flera byten under den andra halvleken, och Götaholm kunde behärskat spela ut sitt register. I minut 61, 64 och 80 kom ytterligare mål fram till 6-1 och det går inte att säga mycket annat än att detta var lägen när trötta RUF-spelare inte hann med sina kvicka motståndare.

I matchens 84:e minut fick Romelanda en chans att putsa till siffrorna lite. RUF-junioren William Brüdigam fick ett fint läge i en omställning, men avslutet gick i stolpen. Isak Karlsson höll sig dock framme på returen och tryckte in 6-2.

På tilläggstid i en situation där Romelanda inte riktigt fick undan bollen i ett motlägg vid egen straffområdeslinje kunde Götaholm till slut sätta punkt för tillställningen genom att skjuta in 7-2. Direkt efter följande avspark blåste domaren för full tid.

Sammanfattningsvis finns det inte mycket mer att säga än att Götaholm denna dag var ett klart bättre lag. RUF inledde matchen klart godkänt, men en trupp med både nya och tränings- och matchovana spelare tog till slut ut sin rätt. Götaholm vann helt rättvist, och även om 7-2 känns som stora siffror så ska man komma ihåg att Romelandas målvakt också gjorde ett par kvalificerade räddningar. Nu är det bara att slicka såren och hoppas på att ett gäng spelare kommer tillbaka till nästa veckas tuffa bortamatch mot obesegrade Västkurd BK.