Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sjövalla FK Fotboll A-Lag

Följ

Fotboll A-Lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Kållered SK 3 1 2 0 5
2 Mossens BK 3 1 2 0 5
3 Sjövalla FK 3 1 0 2 3
4 Fässbergs IF 3 0 2 1 2

Match

Sjövalla FK

1 - 0
Åbyvallen 1 Konstgräs
2 mars 2022
19:45

Fässbergs IF

Referat

Referat: Sjövalla FK - Fässbergs IF

Hej, jag har förkylningssymptom. Hej, jag har förkylningssymptom. Hej, jag har förkylningssymptom...

Ja, ungefär så såg skärmen ut på min mobil när jag vaknade på matchdagen. Efter första koppen kaffe, några möten, satte jag mig sedan och gnuggade mig i ögonen och funderade på om min hjärtna bara hade spelat mig ett spratt. Sedan insåg jag att tyvärr, så var inte fallet. Logistisk uppförsbacke, men i slutändan visade det sig ändå vara en angenäm sådan!

Väl i omklädningsrummet satt vi ändå 13 spelare och ledare, vi hade roterat i truppen (och roterat tillbaks vissa pga omständigheterna;) och ändå en bra känsla i magen. André M repeterade 'att vi tar det här' om och om igen, och det kändes ändå som att han kunde ha rätt. Mot Mossens BK hade vi ju ändå varit det bättre laget.

Väl nere på Åbyvallen, där Olle, jag och Martin spenderat en hel del tid var det dags att möta vår forna klubb, Fässbergs IF (div 5) som sista lag i södercupens slutspel. Min tidigare lagkamrat i Fässberg, Niklas, dök även upp som tränare, kul, och med tanke på att han är yngre än vad jag är kanske det signalerar lite vad jag borde göra fulltid;)

Efter lite halvloj uppvärmning så ställde vi upp för avspark, och vilken avspark det blev! Efter bara 4 minuter skickar Daniel G upp bollen (via touch?) och Sternvik friställer sig själv och från mitt håll rullar han in bollen, blir fälld av målvakten och är misstänkt offside, alla tre på en gång! Och det känns som att jag och domaren är på samma linje, han blåser, först tror jag för straff, sedan för fördel och mål, sedan hänger jag inte med och tror han blåser för straff. Men efter att desperat ha skrikit framåt i planen 'Vad händer?!' fick jag som svar att domaren dömt mål, skönt, 1-0! Första 15 försöker vi rulla ut bollen och spela runt, men ett väääääldigt högt pressande och jagande Fässberg gör det svårt för oss. Vikarierande innermittfältaren Arshya och Bashir gör det bra, men många löpmeter för att täcka yta. Sternvik går av med känningar efter 10 minuter, och in med Simon som får trampa på och stressa till stor del ensam där framme!

Efter 15 min sjunker vi i positionerna, och sett bakifrån ger vi oss ibland iväg på soloraider i pressen till ingen nytta mer än att vi blir trötta och dom spelar förbi. Fässbergs pressar på, men i vår sista tredjedel kändes det egentligen aldrig farligt, det kändes som dom hade ett spelsystem som inte riktigt passade den kompetens dom hade i sitt lag.

Planen är glashal och det ser stundtals mer ut som Bambi på hal is än faktitsk fotboll. Kappelin och Olle inte minst, Bashir hade också en riktig åktur på isen! Vi är nere på en avbytare, men löser det bra med taktiska manövrar från coach Calle på sidan. Vi ligger lågt, men komprimerar lagdelarna, flyttar över och löser i stort sett allt som Fässberg skickar på oss. Stor eloge till det defensiva arbete vi gör, ligger konstant rätt och det som kommer förbi har André M mer eller mindre bara att plocka upp. Mike, Daniel G och André L löser allt.

Matchen handlade mycket om att sätta defensiven, vilket vi verkligen gör. Mot Mossen hade vi ju väldigt många fina offsensiva intentioner också, detta uteblev lite mot Fässberg då vi helt enkelt inte orkade och bevakade ju ändå en ledning. Vi reder ut stormen resterande delen av matchen och vinner med 1-0, riktigt kul!

I stort en fantastisk laginsats där vi med skadeskjuten, om än väldigt bra trupp, löser att vinna mot ett division 5 lag! Med en vinst mot Mossen, vilket ju sett till spelet hade känts mer rättvist och logiskt, hade vi löst en andraplats i södercupen efter Kållered! Och då ska vi ändå vara medvetna om att Kållered SK spelar i div 3, Mossens BK i div 5 (och åkte nyss ner från div 4) och Fässbergs IF spelar i div 5. Ett mer än godkänt facit! Fantastiskt fint faktiskt!

Nu ser vi fram emot några träningar och sedan motstånd som spelar i våra divisioner 6-7, vilka jag lovar är minst lika bra som Mossen och Fässberg! Nu kör vi, mot serieseger 2022!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Oskar Sternvik 1 1 0 0 0 0
Daniel Timle 1 0 1 0 0 0
André Lundin 1 0 0 0 0 0
Arshya Keshavarzi 1 0 0 0 0 0
Bashir Ahmadi 1 0 0 0 0 0
Carl Norling 1 0 0 0 0 0
Daniel Kappelin 1 0 0 0 0 0
Fredrik Nedestam 1 0 0 0 0 0
Martin Nordlund 1 0 0 0 0 0
Mikael Olsson 1 0 0 0 0 0
Olle Enelund 1 0 0 0 0 0
Olof Eklund 1 0 0 0 0 0
Simon Axbom 1 0 0 0 0 0
Åke Svensson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Andre Meurk 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng