19:15

Sjövalla FK (D6H)

Referat: Johannebergs IF (D7H) - Sjövalla FK (D6H)

Efter en resultatmässigt 'mindre bra' (i brist på andra ord) försäsong mot kanske lite väl hårt matchande var det äntligen dags för ett rimlig motstånd i Johannebergs IF (D7H) som åkte ur vår serie förra året och som central klubb (eller, lag från civilisationen som dom beskriver sig när dom beger sig ut till 'landet' och Djupedal;).

Redan i omklädnignsrummet märktes att det var ett koncentrerat gäng som ville vinna. Man diskuterade till och med hela vägen ner till om det var modetrendigt med svarta strumport till gröna shorts och vit tröja (Vilket det i slutändan i sann konsensus beslutades att det var). Det temporära ljusfrånfallet (söndriga lampor) fixades på föredömligt sätt av lagets elektriker Lundin genom att' jbara slå på det lite'. Philip gick igenom taktiken med järnhand (och en taktiktavla mätandes ca 20x20cm i brist på annat), och vi övriga lyssnade spänt.

Jakob vår skadade målvakt visade direkt på uppvärmningen att han egentligen bör spela forward med kliniska avslut (Synd bara att vi skulle värma upp målvakten då... kanske inte döda hans ego). Det pratades högt och ropades högt vid tempospel och känslan var bra, där vi skall genomfröa matchen genom att sätta vårat inövade spel.

När matchen blåstes igång så var det två offensiva lag som tog fart. Och det var väl ganska uppenbart rätt tidigt att deras 'one man army' i form av en duktig #9 mot en inte så fullt vältränad eller ihopspela backlinje skulle bli en tuff batalj. Redan efter 5' rakar Sternvik in en retur på en målvakstavla (eller, jag vet inte om man får kalla det målvaktstavla om det är en utespelare man ställer i mål, men men, hans position var iaf målvakt;). 1-1 kommer i 7' där deras #9 dansar lite tango med vårat försvar och rutinerade Mikael tappar tålamodet och kör en riktigt klassisk glidtackling (med missar boll). Visslan ljuder, straff. Säkert osäkert sätter #9 den via Fiekers händer och i mål. 1-2 kommer 10' när Kappe gör något riktigt snyggt som jag inte kommer ihåg och dunkar in den. Spelmässigt är det lite fram och tillbaka, Johannerberg har en klar spelidé, vi har ett klart spel. I 22' minuten gör lokalsonen Elek 2-2 efter en fin avslutning och upprullning. Det är annars en match med många chanser vilket är kul, undertecknad hinner köra 20 minuter i första halvleks som forward och hinner missa två givna mål vilket inte är illa! På andra sidan planen fortsätter deras #9 sina 1v5 raider och har några fina chanser där Thomas står ivägen (Står är rätt ord, avsluten tenderade att gå rätt mycket på Thomas kroppshydda/positionsspel;). 2-2 står sig i halvlek, där Johanneberg som vanligt har välidgt mycket inställning och deras #9, medan vi känner oss trygga i att vi överlag är ett bättre fotbollslag och har en växel till.).

I andra halvlek växlar vi upp lite och sätter våra spelare på mindre experimentella platser (Exempelsvis Sternvik som wingback, nu är han fast där för alltid!). 2-3 kommer när Elias i 52' behärskat knorrar in den i bortre efter en fin bollbrytning högt upp i banan. Johanneberg är trötta, och vi trummar på. Här någonstans har Philip fått nog med att jag sumpar sjukt många målchanser och byter ner mig till mittback. Hörnstatistiken är väl vid det här laget 15-1 eller liknande, vilket till slut också skulle resultera i ett mål. Hasse går i 78' upp och gör sitt första mål i Sjövallas ädla färger, grattis och PÅ TIDEN kan vi som spelat med honom säga efter några 'mindre kliniska avslut' föregående säsong, haha). 2-5 och 2-6 rullar välförtjänt på genom Kappe och Simon B, för att sedan Johannebergs #9 gör en soloraid och spelar in den till lagkamrat och öppet mål, 3-6. Alltså Sjövalla 6, Johannebergs #9 3-typ så!

Kul för dagen att vi gör många byten och roterar väldigt mycket spelare, där väldigt många gör det väldigt positivt och skapar en bra huvudvärk för coach Philip (ett minus i att Akar klarar av 4 minuter då, men det var positiva 4 minuter!O_o). Vi har en bra inställning och hittar ofta bra rytm i spelet, vilket är kul att se! Vi kan finslipa lite defensivt, men har manen backlinje bestående av 3 gubbar som gillar att dribbla som siste man så kanske man får ta det ibland. Hasse solklar MoM, inte som vänsterback, men som inntermitt!!! (Hint).

Nu ser vi fram emot en träningsvecka och Tollered på söndag! Ost och frallá, Hasse Dybala!