17 augusti 2023
19:30

Fröjdens FK

Referat: Sjövalla FK - Fröjdens FK

Matchen avslutades med ett avgrundsvrål i den 90:e minuten. Om jag skulle försöka bokstavera det skulle det låta något såhär: A-h-h-h-u-u-u-r-r-r-a-h-g. Motståndarna stelnade av skräck, medspelarna likaså. Det var Jakob, han indikerade tydligen att det var hans boll att ta, ingen annans (Jag tror att han försökte säga 'Jakob?'. Hur som, det var några avgrundsvrål i matchen och utlopp för många känslor. Jag signalerade på ödmjukast sätt att Kappe skulle spela hörnan till Jocke, Paul tyckte bestämt inte att Freddan skulle ta en hörna. Och publiken vrålade 'Ost och Fralla' i kör, det var iaf vad jag tyckte mig höra...

Nåväl, Fröjden valde dagen i ära (och kanske även pingislungor och semesterkilon i ära även om jag tyckte dom såg rätt vältränade ut?) att börja med låg press. Vi var det bollförande laget hela första halvleken, men mycket likt tidigare i säsongen så ville det sig inte riktigt i sista tredjedelen. Mohammed har även några ritkigt fina skott, där han visar prov på rikitgt suboptimal skottteknik, tur att vi har staket, och synd att elvamannamål inte är 30 meter höga. Fröjdens med ett par frejdiga anfallare rann igenom några gånger och gjorde den klassiska 'snett innåt bakåt' och enstaka fasta, men vi malde på med målmedvetenhet, en jävla inställning och väldigt många fina sekvenser. Vi går ut i halvlek med blodad tand och känner väl att fortsätter vi på inslagen väg, så kommer även målen att komma.

Andra halvlek skiftar Fröjdens sitt presspel lite, men utan någon större framgång. Jakob (Dagens debutant alla kategorier, kanske eftersom det bara var en dagens debutant iofs) styr sin backlinje och läser spelet väl. Så väl att till och med Danne efter matchen påpekade att 'Olof, du gjorde inga soloraider med viftande armar idag'. Så bra pli hade han på oss, för det tillhör inte vanligheten att en skolad forward som jag inte kör minst 3 soloraider som siste man i hopp om att göra mål och åter få priset årets målskytt (2021 var senast, Kappelin fick den på lån 2022 men nu är det min tur igen känner jag).

Vi byter ut dom som firat sin semester lite för mycket, och tar in dom 'unga och hungriga', Arshya, Sköldberg, Bashir och Sternvik kanske ingår i den kategorin iaf, Freddan vettetusan... Och vilket coachdrag det skulle visa sig bli! Efter några farliga chanser och några öppna mål,så tyckte Arshya att det fick vara nog och att publiken behövde ett mål. Sagt och gjort så får han et fint inspel från högerkanten, tar emot bollen, visualiserar hur han och Mohammed brukar skjuta och gör precis tvärt om. Rakt upp i nättaket (visserligen från 5 meter?) men måljubel och vad som även skulle visa sig vara segerjubel! Jocke hinner sätta en stenhård frispark i stolpen (värt ett bättre öde) men han fick trösta sig efter matchen med Man of the match-utmärkelse (Som han delade med Jakob) och en födelsedagssång, dagen i ära. I slutet försöker Fröjden forcera, men det kontrollerar vi och har ett par chanser när dom lyfter med stora delar av laget. Vis slutsignalen är 1-0 ett faktum och vi höll våran första nolla på länge (Tack Jakob!).

En kontrollerad match där min upplevelse är att vi har vansinnigt mycket fotboll i laget som vi redan vet, men också att när vi har denna inställningen så är det få lag som matcher oss. Hatten av för en fantastisk insats av alla 16 spelare, Paul som tröstlöst skriker och springer på kanten och alla medspelare och publik som kommer ner och gör matcherna till en riktigt rolig upplevelse!

Ost och Fralla, hör på Djupedal ordet 'Seger!' skalla!