Sjövalla FK

Referat: Landvetter IS Juniorer - Sjövalla FK

I matchförfrågan till oss låg tonvikten på att LIS herruniorer ville möta lite vikt. Och vikt fick dom, men en gedigen inställning bakom, och jag tror att vi kan konstatera att det var det som behövdes för att gå segrande för fjärde gången i år, på lika många försök!

Med många viktiga spelare borta, roterade vi runt lite i laget och jag som ledare kan glatt konstatera att det är ett lyxproblem vi i ledarstaben har. Vilka spelar vi har att tillgå!

Ledda av Bashir och Anton likt ett slagfält, bjöds det på både snurrfinter och motståndare som flög som vantar. Vi inleder matchen precis som vi vill, väldigt spelledande och med otroligt fina kombinationsspel både genom mitten och kanten. I den 25e minuter gör vi en spelkombination där Kappelin snyggt släpper bollen till dagen defensiv(???) innermittfältare i Arshya som gör en fantastisk löpning och rakar in den i närmsta. Klassmål! Kort därefter tappar vi vår inställning i 30 sekunder, och 1-1 är ett faktum.

Arshya fortsätter vara het och när Olle graciöst drar sin gubbe och blir nermejad med frispark strax utanför straffområdet som resultat, dröjer det inte längre förrens Arsha skriker 'JAG, JAG, JAG!'. Och _Kappelin_ skickar in bollen med en behärskad frispark i mål. Arshya ska tydligen 'få ta fler frisparkar':) 2-1.

3-1 ser jag inte från bänken då jag blivit avtrampad min sko, det enda jag ser är att Anton på något magiskt sätt tar ett steg ut och rundar målvakten. Men jag kan tänka mig, om det ska återspegla Antons insats i matchen så försigick det nog av en 100 meters löprush, 10 man hängandes på halsen, 15 snurrfinter och kanske 1-2 klackar.

3-1 i halvlek. Vi roterar in lite nya fräscha gubbar och tappar väl här kanske lite av spelet då det är många nya positioner samtidigt som LIS kommer in mer och mer. Båda lagen har något friläge eller två man inte tar tillvara på, men i allt ett rättvist resultat där vi dominerar första, LIS har övertaget i andra.

Stor eloge till Sorawat som briljerar på mittbackspositionen, får kramp och drar på sig ett guld kort. Allt i en sekvens, typ;) Mike gör en galen insats, och avvärjer nog årets mest självklara mål genom att ta ikapp 25 meter på en juniorer, inte ille för en.... 22-åring?;) André gör några fantastiska räddningar, Martin, Olle och Säll springer tröstlöst. Men det som återspeglar matchen mest är nog i den 85e minuten, när alla är heeeelt slut, så slår vi en boll mot motståndarens hörnflagga för att få lite andrum. Men inte nog där, Bashir (aka maskinen) tar den 60m löpningen och får till ett inlägg, haha. Helt galet!

I allt en grymt match och en galet bra försäsong spelmässigt och resultatmässigt! Nu kör vi mot säsongen, 9 viktiga matcher, nu kör vi och har kul på vägen!