Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Marks HK

Följ

Marks HK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Om Marks HK

EN PRESENTATION AV MARKS HANDBOLLSKLUBB

Uppdaterad 20191121
Marks Handbollsklubb, Marks HK, bildades 1959 under namnet Tostared Idrottsförening, Tostared IF. Namnbytet ägde rum 1 juli 2013 efter flera års diskussioner. De huvudsakliga motiven för namnbytet var att tydligt varudeklarera vårt geografiska verksamhetsområde samt vilken idrottsgren som föreningen omfattar.
Handbollen tillfördes föreningen 1984 och blev under 90-talet klubbens främsta idrottsverksamhet och från det gångna sekelskiftet vår enda. 2009 firade vi ett dubbelt jubileumsår. Föreningen fyllde 50 år och handbollen 25 år.
Vi har under inledningen av säsongen 19/20 16 lag i seriespel och ytterligare 4 som nöjer sig med cupspel. De senare lagens spelare är nu 9 år och börjar sitt seriespel först när de fyller 10 år. Herrlaget har i år återuppstått efter att laget varit nedlagt i 3 säsonger. De får starta från början i division sex. Damerna har däremot varit uthålliga med spel i sin lägsta division fem. Alla lag spelar numer i Handbollförbundet Väst, HFV, även om vi tillhör Västergötlands handbollsförbund, VHF. Denna säsongen finns ett undantag då vårt juniorlag för pojkar administreras av VHF även om lagen kommer även från HFV. Vi har ungefär lika många pojk- som flicklag, 8 respektive 10, och samma gäller antalet spelare.
Handbollsskolan för lågstadieåldrarna går nu in i sin 11:e säsong. Den genomförs för 7-8-åringar på tre platser: Arena-, Hyssna- och Sätilahallen. Det är blandade grupper med flickor och pojkar.
Klubben hade vid slutet av vårsäsongen 18/19 ca 435 medlemmar varav ca 320 spelare. Vi spelar och tränar i Arenahallen vid Kunskapens Hus och i Hyssnahallen vid Hyssnaskolan samt tränar dessutom i Sätilahallen vid Sätilaskolan och Örbyhallen.
Tillsammans bildar vi ett gäng som vill hålla ihop och nå goda sportsliga resultat i en gemenskap som utvecklar oss som människor. I detta syfte deltar vi i träningsläger, cuper men också gemensamma sociala aktiviteter.
Klubbens mest framträdande särskilda aktivitet är Tygrikesnatta, en två-tre-dygns barn- och ungdomscup under Trettonhelgen.
Till alla våra sponsorer - med stora som små summor blir de många - vill vi rikta ett varmt tack. I övrigt är vi beroende av kommunalt och statligt stöd, medlems- och träningsavgifter och nettot från Tygrikesnatta samt givetvis alla frivilliginsatser som våra medlemmar ställer upp med. Även allt detta är värt ett stort tack!
Vi är öppna för alla intresserade, som vill delta i klubben som spelare, funktionärer, medlemmar och publik.
ALLA ÄR VARMT VÄLKOMNA TILL MARKS HK:S AKTIVITETER !