5 maj 2024
13:00

Mariebergs IK 2

Referat: Laxå IF 2 - Mariebergs IK 2

Seriepremiär i reservlagsserien och samtidigt gräspremiär, vilket såklart innebar att vi hade 14 tokladdade grabbar som knappt hade tid att lyssna på matchgenomgången innan de studsade ut på den relativt gröna mattan. För motståndet stod hårdsatsande Laxå IF så vi fick en bra värdemätare på en gång. Första halvlek är spelmässigt jämn men vi tar ledningen med 1-0 efter mål av inlånade Jojje Österberg på ett fint inlägg av kapten Joel. Andra halvlek tappar vi det mesta av vårt fina spel från första halvlek och förutom några vassa kontringar får vi mest försvara oss. Vi håller dock undan mycket tack vare storspelande Lucas i målet och vinner premiären med 1-0. En kul och bra inledning på årets reservlagsserie för vår del.
Hästjuryn belönade följade spelare denna eftermiddag:
3 hästar till Lucas för stabilt jobb matchen igenom och dessutom några riktigt spektakulära räddningar.
2 hästar till Kapten Joel som styrde sina trupper med den äran och dessutom slog det fina inlägget som ledde till vårt segermål.
1 häst till Noel för ett mycket bra mittbacksspel, var hela tiden på rätt plats. Tuff och resolut i närkamperna.