• Information inför matcher 14-15/9

Nedan följer informartion inför kommande helgens matcher. Vi är lite ont om folk, främst för den vita matchen på söndag, så vi skulle uppskatta om man till att börja med nu göra vad man kan för att kunna vara med om man är kallad men också att man håller oss uppdaterade tidigt om det skulle vara någon känning eller annat som riskerar deltagandet Lördag 14/9 Förslöv borta 11:00 på Bjärevallen i Serie Blå. Vi samlas på plats 10:15 Behöver man hjälp med samåkning får man höra av sig An Elin Hanna Havanna Hedda Hedvig Juliette Klara Nova Olivia Ronja Söndagen 15/9 Brunnby hemma 10:00 i Serie Vit. Vi samlas på plats 09:15 An Ella Elin Hanna Hedda Hedvig Juliette Klara Ronja F2012/2013 för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Nya framgångar med många positiva inslag mot Råå i Serie Vit

8/9 var det dags för helgens andra match - nu åter mot Råå i serie Vit som vi mötte så sent som för några veckor sedan. Precis som i förra matchen visste vi att Råå skulle komma med i princip ett nybörjarlag med inslag av några få mer erfarna spelare, och därför valde vi att plocka in Junie och Hayley från det yngre laget, som då är födda 2016 och därmed hela fyra år yngre än de flesta spelare. Givet detta, och det mycket varma vädret på runt 30 grader, hade vi med oss hela fem avbytare, vilket verkligen skulle komma att behövas. När matchen satte igång skulle det inte dröja längre än till andra minuten innan vårt ledningsmål kom - efter ett snabbt inkast från vår vänsterkant till Hanna, spelade Hanna sedan vidare bollen snett framåt till Ronja som kommit in från sin högerkant, och som där kom till ett snabbt avslut centralt. Efter det skulle det bli ett ganska böljande spel, med ett par chanser åt båda lagen, men utan att någon blev riktigt farlig. Störst chans hade dock vi vid ett tillfället där bollen efter en del turbulens dansade kring mållinjen, men trots tappra försök lyckades vi inte få in den Direkt i början av andra perioden fick sedan Råå ett friläge efter att vi kommit lite väl högt med vår backlinje, men skottet på studsande boll gick precis utanför. Efter det handlade dock de flesta chanser om Mörarp som inleddes runt 5:e minuten med en dubbelchans för Havanna, men med dubbla räddningar av Råås målvakt. Men så i 8:e skulle Havanna få utdelning - detta efter att Junie efter hårt kämpande i sin anfallsposition lyckats bryta ett uppspel som helt friställde Havanna, och därifrån gjorde hon inget misstag, och 2-0. Mycket härligt att se hur hela laget, inklusive Havanna själv, direkt var framme och gratulerade Junie till förarbetet och assisten trots att det faktiskt varit Havanna som gjort målet! Efter det skulle vi få ytterligare ett par farliga chanser, varav en hörna direkt i stolpen av Ronja, innan perioden skulle avslutas precis som den inleddes med ett friläge för Råå, men denna gång stod Leonie i målet i vägen Tredje perioden skulle sedan bli ganska lik den första med böljande spel och chanser åt båda lagen utan att någon blev riktigt farlig, och de flesta skott ganska komfortabelt kunde räddas av de båda målvakterna. Med ca 5 minuter kvar kom det definitiva avgörandet då Klara från sin innemittfältsposition vann en boll på egen hand, avancerade centralt och satte ett säkert och välplacerat skott, och därmed fastställdes slutresultatet till 3-0. När vi sammanfattar matchen kan vi konstatera väldigt många positiva inslag - till att börja med lagspelet, sammanhållningen och kämpandet i det mycket varma vädret, där många dessutom spelat en tuff match dagen innan. Och vi måste verkligen lyfta fram hur våra tjejer tog sig an de yngre tjejerna som var med, och peppade och uppmuntrade. Men även hur hur båda lagen visade respekt för varandra och de mindre erfarna spelarna i respektive lag - riktigt härligt att se och visar på sann sportmannaskap. Och extra grattis till Junie som inte bara fick göra en assist, utan som dessutom fick ta emot det gröna kortet av motståndarna för sin insats. F2012/2013 för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Mental styrka och moral mot Brunnby i Serie Blå

7/9 var det dags för Brunnby i Serie Blå, en mycket varm septembermorgon hemma på Vidablick. Inför matchen påminde vi om de starka insatserna mot främst Ängelholm och Västra Karup, och att ta med oss allt bra från dessa. Men även om att sist vi mötte Brunnby i Serie Blå så hade det varit en ganska fysisk match, och att i så fall stå upp i det fysiska spelet, som vi vet att vi kan, men även att fokusera på vårt eget spel och inte motståndarnas. Direkt när matchen drog igång tog precis som tidigare matcher tag i taktpinnen och första chansen kom redan efter två minuter med ett riktigt bra skott av Elin, och sedan i 5:e hade Hedda ett lurigt lågt skott med överskruv men som målvakten räddade. Men sedan var det precis som att luften gick ur oss, samtidigt som gästerna lyfte sig, och i 7:e gick gästerna till ett riktigt vasst lågt och pressat halvvolleyskott vid straffområdets utkant, men där Klara i mål gör en riktigt stark parad och på något sätt lyckas styra den över. Och efter detta handlade resten av perioden väldigt mycket om Brunnby, främst där de fick till chanser centralt. Och inte sällan pga av att vi slarvade i brytningar eller uppspel och gav tillbaka bollen just centralt. Dessutom saknade vi intensiteten och var liksom hela tiden ett halvt steg efter eller fel, vilket gjorde att gästerna vann många andra- och tredjebollar samt att vi inte alls fick till uppspelen, trots många bra intentioner. Och just detta skulle föranleda gästernas ledningsmål i 13:e minuten - vi är inte riktigt med, tappar boll, lyckas inte avstyra läget och plötsligt är Brunnbyspelaren nästan helt fri och sätter ett skott på nära håll helt utan chans för Klara. Den här matchbilden fortsatte sedan resten av perioden, men 0-1 skulle stå sig, och det kändes lite som att vi kom undan med det. I periodvilan pratade vi just om detta - att få upp intensitet och tempo, och att undvika att ge bort bollar centralt. Men vi lyfte också att vi hade kunnat se väldigt många bra försök och intentioner till vårt passningsspel, men då att det liksom inte riktigt lyckades då vi inte riktigt var på fötterna. I normala fall brukar sådana snack i första periodvilan alltid leda till att våra tjejer lyfter sig, men just den här gången kom vi snudd på än mer passivt. Och redan i 3:e minuten kom gästerna utökningen, även om detta var ren otur med en låg hörna som tog på en Mörarpsspelare och gick in i eget mål. Efter detta fortsatte det enligt samma mönster, och bara någon minut senare hade Brunnby ett skott där Klara räddar bollen i första läget men lyckas inte hålla den, och tar den sedan precis innan den hinner gå in. Eller tom på gränsen att den var inne, men omöjlig för domaren eller någon annan att avgöra och inget mål dömdes. Just i det läget av matchen kändes det som vi behövde den medgången. När sedan ungefär 5 minuter hade passerats kände vi att något måste hända. Vi tog ett ordentligt coachsamtal med alla spelare på bänken och gav dem ett enda uppdrag - när ni kommer in så ska ni bara gå in och köra allt ni har, jaga, pressa och kämpa och visa laget vad som gäller, och om det behövs så byter vi snabbt igen. Och därtill ett röt vi till ordentligt för att väcka spelarna på planen. Och nu vill jag ge en stor eloge till Juliette, Maja-Stina, Hedvig och Olivia som varit de på bänken just då och som vi satte in alla på en gång med denna mission - och som de gjorde det när de kom in och visade resten av laget att nu höjer vi oss! Först hade Hedda ett skott som gick stolpe-stolpe ut efter hårt förarbete av Juliette. Sen i 10:e fick vi tillbaka en bjudning då en back i Brunnby mycket olyckligt slog bollen i eget mål när hon försökte rensa den, vilket var ett resultat av den höga pressen och stressen. Och i 13:e var vår reducering fullbordad då åter Juliette vunnit en boll på sin vänsterkant i starkt samarbete med Havanna, varefter Juliette avancerade mot mål och sköt ett välplacerat skott i bortre hörnet. Resultatet skulle sedan stå sig perioden ut, med fysiskt och bra spel från båda lagen, men nu med ett visst övertag för våra tjejer. Inför tredje perioden blev det ett helt annat snack än inför andra - nu med mest pepp om att bara gå ut och köra på samma sätt, och om vi bara skulle kunna hålla intensiteten uppe och ha tålamod så skulle vi ta detta. Och det skulle sedan inte dröja längre än till matchens första minut innan ledningen kom. En hörna från Ronja från vår vänsterkant fångades upp av Hedda, som först gjorde en dragning över till sin vänsterfot för att sedan finta tillbaka till sin högra, och därifrån satte hon bollen i mål. Matchbilden från andra höll sedan i sig, med ett visst övertag för våra tjejer, men med två hyfsat jämna och hårt kämpande lag som båda spelade fysiskt men schysst. I 8:e skulle så utökningen komma. Efter ett enormt förarbete av Elin där hon driver upp bollen hela vägen från egen planhalva passade hon över till en helt fristående Havanna som drog upp den i krysset med sin högra från nära håll. I det här läget kändes det som att vi hade bra kontroll över matchen, men Brunnby stack upp med en och annan farlig chans, men då stod Klara för ett par riktigt vassa parader. I 18:e hade vi sedan en riktigt bra chans att helt punktera matchen - detta efter att Havanna vunnit en duell på mittplan, avancerat i hög fart mot deras mittback, och sedan i precis rätt ögonblick petat en yttersidan till en helt fri Ronja som följt med upp från sin vänsterkant. I det läget visade Ronja stor kyla och lade till bollen, och drog till med ett riktigt bra skott, men tyvärr kom det bara lite för nära målvakten som lyckades rädda bollen. Detta skulle dock vara av akademisk betydelse, och resultatet 4-2 stod sig sedan matchen ut. Oj oj oj vilken moral och mental styrka tjejerna visade! Visst, första tredjedelen var inte bra, men så kan det vara ibland. Men att mentalt lyfta sig och inte över huvud taget hänga med huvudena när 0-2-målet kom i andra perioden är enormt starkt. Också hur man tog till sig av coachingen, och när vi fick ryta till från kanten. Alla utan undantag tog detta som tändvätska, vilket är så härligt att se och visar på vilken sammanhållning, förtroende och stämning vi har i laget, även mellan spelare och ledare. Vi har vunnit många sköna segrar, men vettetusan om inte detta var en av de skönare! :-) F2012/2013 för 11 dagar sedan 0kommentarer