• Revansch mot Förslöv i serie Blå

14/9 var det dags för Förslövs IF Serie Blå. De två senaste mötena med Förslöv hade båda slutat med snöpliga uddamålsförluster, och även om det inte på något sätt varit helt orättvist var det dock så att i senaste matchen under våren hade de flesta av Förslövs målchanser och mål tillkommit pga våra egna brister, och främst hade det handlat om många långbollar in i mitten som de snabbt hade kunnat vinna och vända mot oss. Så revanschlustan var stor och snacket inför matchen handlade mycket om detta - visa kyla i uppspelen, använda kanterna mycket och att se till att komma på rätt sida i mittfältsspelet. Men även att denna gång vara med från början för att undvika starten vi hade i senaste matchen mot Brunnby. När matchen drog igång kunde vi dock direkt se tendenser liknande dem mot Brunnby - att vi inte helt var på tårna och åter lite det där halva steget efter. Och under första delen av perioden skulle det vara viss fördel Förslöv. Dock arbetade vi oss successivt in i matchen och spelet kom att bli allt mer jämnt. När första perioden var slut stod det fortsatt 0-0, och perioden hade främst präglats av en hård kamp på mittfältet utan att något av lagen kommit till några riktigt farliga chanser. Via ett mycket effektivt försvarsarbete hade vi helt lyckats freda vårt mål, medan vi hade ett par skott på mål på distans, men utan att något var riktigt farligt. Inför 2:a perioden tryckte vi främst på att försöka lägga in en växel till samt att försöka bli lite snabbare i avsluten då vi haft en del lägen där vi lagt till bollen bara en touch för mycket, och då hade Förslöv hunnit dit och täcka. När perioden drog igång kunde vi notera ett något mer taggat Mörarp, och det skulle inte dröja längre än till 2:a minuten innan ledningsmålet kom. Detta efter ett mycket fint anfall som inleds på vår högerkant där Juliette jagar hemåt och vinner en boll på offensiv planhalva. Därifrån slår hon en passning snett bakåt inåt planen till Hedda som snabbt passar vidare framåt och in mot mitten till Havanna, som i sin tur fortsätter den fina passningssekvensen med att peta den vidare till Elin på sin vänsterkant, som där drog till direkt med sin högerfot och bollen satt högt och över hemmalagets målvakt. Därefter skulle det bara dröja ett par minuter till innan Juliette åter gjorde exakt vad vi pratat om och drog till med ett snabbt och lågt skott från en central position, men där målvakten stod för en stark prestation och lyckades styra den till hörna. Resten av perioden skulle sedan bli ganska lik den första med ett hårt krig på mittfältet och få chanser, men där vi lyckades skapa fler och något farligare chanser, främst på skott. Men 1-0 stod sig perioden ut. Inför 3:e perioden pratade vi främst om att gå ut och köra på samma sätt, men att vi fortsatt trodde att det skulle finnas lite skärpa och en växel till. Och det skulle våra tjejer verkligen visa att det fanns. Åter skulle det bara dröja ett par minuter innan vi fick en bra chans med en förlupen boll precis framför hemmalagets mål, men precis innan Juliette hann få kontroll och situationen och komma till skott hann hemmalaget få en tå på bollen. Men 2-0 skulle inte dröja länge. Juliette tog ett avslut från sin vänsterkant strax utanför straffområdet som blockas av en hemmaspelare, och när bollen dimper ner framför Havanna på vänsterkanten drog hon till direkt på halvvolley och stenhårt i nättaket utan chans för hemmalagets målvakt. Efter det fortsatte vi på inslagen väg och hade tex två riktigt bra skott i 8:e minuten - först av Elin och sedan av Havanna, efter riktigt starkt förarbete av Elin. Och i 12:e skulle nästa utökning komma. Efter en halvt misslyckad kort hörna vann Elin tillbaka bollen längst nere vid kortlinjen på vår högra sida, och via hårt kämpande och magiskt tråcklande bland alla Förslövsben lyckades hon på något sätt komma till skott från nära håll med mycket snäv vinkel, och på något sätt gick bollen i mål vid bortre stolpen. I det här läget kändes ledningen mycket trygg, och den definitiva spiken i kistan kom i 16:e minuten efter att Hedda vunnit bollen själv på mitten, avancerat central och dragit till men ett riktigt vasst skott på halvdistans nära stolpen och 4-0. När vi summerar matchen är det så oerhört mycket positivt att ta med sig! Om vi börjar med det defensiva arbetet var det i princip 100-procentigt! Backlinjen kom i princip rätt med sina brytningar i varje situation och visade hela tiden kyla i sin bollbehandling och uppspel, och vi undvek i princip helt de situationer som varit till Förslövs fördel i förra matchen med bollar i mitten. Men även det jobb mittfältet stod för i det defensiva arbetet. Och även om vi gör fyra mål framåt var defensiven mycket av nyckeln till segern, då Förslöv faktiskt inte kom till ett enda avslut på mål under hela matchen. Och då ska vi inte glömma att Förslöv är ett riktigt bra spelande och fysiskt lag. Och även om det denna gång var svårare för oss att komma till riktigt farliga chanser i det offensiva så visade vi väldigt många bra passningskombinationer, och det var Förslövs starka försvarsarbete som höll oss tillbaka. Och att vi då trots detta lyckades få in hela fyra mål är mycket starkt. Utöver detta hade vi ett lagspel och understöd som blev starkare var efter matchen löd och framförallt i sista perioden var det mycket starkt. Medan statistieken 4-0 i mål och noll skott på mål av Förslöv kan tolkas som ett stort övertag för våra tjejer så speglade åtminstone resultatet inte matchbilden, utan som vi var inne på var det två i stort sett jämna lag med en hård kamp över hela planen, men där vårt defensiva arbete gjorde att de aldrig kom till farliga chanser medan vi idag hade en betydligt vassare spets framåt. Så för att avsluta summeringen - en MYCKET stark insats av våra tjejer! F2012/2013 för 9 dagar sedan 1kommentar
  • Extramatch 25/9 (serie vit)

Onsdagen den 25/9 har vi lagt in en extramatch då vi fick två matcher inställda i serie vit när Röstånga drog sig ur. Vi möter Ödåkra och matchen spelas 17:30 på hemmaplan, med samling 17:00 (så ersätter träningen den dagen). Vi kommer kalla alla spelare i truppen, men kommer anpassa speltid efter vilka som spelar eller inte spelar helgerna i anslutning till detta Kallelse kommer ut snarast F2012/2013 för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Nya framgångar med många positiva inslag mot Råå i Serie Vit

8/9 var det dags för helgens andra match - nu åter mot Råå i serie Vit som vi mötte så sent som för några veckor sedan. Precis som i förra matchen visste vi att Råå skulle komma med i princip ett nybörjarlag med inslag av några få mer erfarna spelare, och därför valde vi att plocka in Junie och Hayley från det yngre laget, som då är födda 2016 och därmed hela fyra år yngre än de flesta spelare. Givet detta, och det mycket varma vädret på runt 30 grader, hade vi med oss hela fem avbytare, vilket verkligen skulle komma att behövas. När matchen satte igång skulle det inte dröja längre än till andra minuten innan vårt ledningsmål kom - efter ett snabbt inkast från vår vänsterkant till Hanna, spelade Hanna sedan vidare bollen snett framåt till Ronja som kommit in från sin högerkant, och som där kom till ett snabbt avslut centralt. Efter det skulle det bli ett ganska böljande spel, med ett par chanser åt båda lagen, men utan att någon blev riktigt farlig. Störst chans hade dock vi vid ett tillfället där bollen efter en del turbulens dansade kring mållinjen, men trots tappra försök lyckades vi inte få in den Direkt i början av andra perioden fick sedan Råå ett friläge efter att vi kommit lite väl högt med vår backlinje, men skottet på studsande boll gick precis utanför. Efter det handlade dock de flesta chanser om Mörarp som inleddes runt 5:e minuten med en dubbelchans för Havanna, men med dubbla räddningar av Råås målvakt. Men så i 8:e skulle Havanna få utdelning - detta efter att Junie efter hårt kämpande i sin anfallsposition lyckats bryta ett uppspel som helt friställde Havanna, och därifrån gjorde hon inget misstag, och 2-0. Mycket härligt att se hur hela laget, inklusive Havanna själv, direkt var framme och gratulerade Junie till förarbetet och assisten trots att det faktiskt varit Havanna som gjort målet! Efter det skulle vi få ytterligare ett par farliga chanser, varav en hörna direkt i stolpen av Ronja, innan perioden skulle avslutas precis som den inleddes med ett friläge för Råå, men denna gång stod Leonie i målet i vägen Tredje perioden skulle sedan bli ganska lik den första med böljande spel och chanser åt båda lagen utan att någon blev riktigt farlig, och de flesta skott ganska komfortabelt kunde räddas av de båda målvakterna. Med ca 5 minuter kvar kom det definitiva avgörandet då Klara från sin innemittfältsposition vann en boll på egen hand, avancerade centralt och satte ett säkert och välplacerat skott, och därmed fastställdes slutresultatet till 3-0. När vi sammanfattar matchen kan vi konstatera väldigt många positiva inslag - till att börja med lagspelet, sammanhållningen och kämpandet i det mycket varma vädret, där många dessutom spelat en tuff match dagen innan. Och vi måste verkligen lyfta fram hur våra tjejer tog sig an de yngre tjejerna som var med, och peppade och uppmuntrade. Men även hur hur båda lagen visade respekt för varandra och de mindre erfarna spelarna i respektive lag - riktigt härligt att se och visar på sann sportmannaskap. Och extra grattis till Junie som inte bara fick göra en assist, utan som dessutom fick ta emot det gröna kortet av motståndarna för sin insats. F2012/2013 för 13 dagar sedan 0kommentarer