Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lekstorps IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Gunnared KIF 7 5 0 2 15
2 GoldCoast FC 6 4 1 1 13
3 Lekstorps IF 6 4 0 2 12
4 IFK Hindås 6 4 0 2 12
5 Gothenburg Celtic FC 7 3 1 3 10
6 Sjövalla FK 6 2 2 2 8
7 Härryda IF 6 2 1 3 7
8 Annedal FF 6 2 1 3 7
9 Johannebergs IF 6 1 0 5 3
10 Partille IF SC 6 1 0 5 3

Match

Partille IF SC

2 - 5
Lexby 2 Konstgräs
17 september 2021
19:15

Lekstorps IF

Referat

Referat: Partille IF SC - Lekstorps IF

Bortamatch mot Partille (alltså deras div7 lag) på Lexby IP. Lite småruggig fredagskväll och en ostanvind som inte ville lägga sig. Jag tycker deras konstgräsplan är helt ok, lite mjukare och skönare än LP-vallen. Dock en något kort plan.
Vi känns taggade under snacket innan match. När väl domaren kom till plan ville han se samtligas legitimation. Vi har ju en hel del juniorer i truppen och de har ju inte alltid ”legget” med sig. Det blev lite snurrigt på uppvärmningen på grund av det, så här har vi en förbättringspotential till nästa match. Dvs ta mer er leg till nästa match :-)

Vi tar kommandot direkt och får igång ett riktigt fint passningsspel på direkten. Å andra sidan tar Partille det lite lugnare, de har sina styrkor samlade i de bakre leden. Vi spelar ett varierat spel, ibland försöker vi lugnt bygga upp spelet ibland slår vi en långboll på djupet i mitten och ibland kommer vi runt på kanterna.

Redan i matchminut 4 får vi lite tryck, Nedde slår ett långt vänsterinlägg och bollen studsar lite hit och dit, och vips får Jesper ett läge snett ifrån höger ganska nära målvakten, han placerar bollen säkert i mål. Det här känns helt lugnt tänker jag, men det tar inte lång tid förrän vi slarvar i försvaret och så har dom gjort 1-1. Bra gjort av Partille i och för sig, men vi står och sover.

Vi stånkar på och tar tillbaka initiativet och redan i matchminut 20 gör kung Jesper 2-1, han tar sig förbi båda deras mittbackar och det känns bara som en tidsfråga innan vi ska göra 3-1 målet, men i slutet av första får vi en dipp och spelet blir lite hafsigt. Det är kanske naturligt, men vi måste försöka vara noggrannare, försöka undvika svackorna som vi kommer in i under de flesta matcher vi spelar.

I halvtid står det 2-1 till och vi startar upp den 2:a halvleken som vi slutade den 1:a – dvs sisådär. Efter en tio minuter in i andra klarar vi inte av att rensa bort bollen i eget straffområde, istället ger vi deras vänsterback/vänstermittfältare en riktigt smörpassning som han stänker upp i nättaket. Skit!

Gott att vi direkt repar mod, resten av matchen är det i princip spel på ett mål. Partille ser mer och mer trötta ut, dock ska man komma ihåg att de bara har en avbytare.
I mitten av andra får Ragge en tillbaka passning strax vid mittlinjen, han ser Linus gå på djupet och lägger en perfekt boll till honom, Linus går snyggt förbi en spelare sen framför mål blir det lite tilltrasslat men på något vis får han in bollen i mål. Vi fortsätter att anfalla och Otto visar upp sin fina teknik och får fram några fina inlägg som sånär vi petar in. Några minuter senare gör Linus ett genombrott och blir fälld långt in i deras straffområde. Ragnar stegar fram och skjuter stenhårt… men målvakten går och rätt håll och får så när styrt ut bollen, men tack vare att straffen är så hård går den in. Yes – nu känns det lite lugnare för oss på kanten.
Endast ett par minuter senare har Ragge och Otte ett fint samarbete på högerkanten, Ragge får på ett riktigt fint inlägg som efter lite om och men går fram till Linus som enkelt lägger den i mål.

*** Vinst 5-2 ***

Återigen en riktigt bra laginsats - tack gubs !!!
Jag vill egentligen inte lyfta fram någon enskild individ, dock tycker jag det är kul att se Noah B tillbaka med sitt fina passningsspel. Dennis har en lite lugnare dag på jobbet och kan ägna sig åt lite mera passningsspel istället för jobb, jobb, och mera jobb i defensiven. Han dunkar också in ett volleymål som döms bort för offside. Kul också att Nedde och Ragge följer med upp på kanterna. Slutligen tycker jag domaren gör ett riktigt bra jobb, kanske några offside avblåsningar för mycket.

Mvh Mats