Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lekstorps IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Gunnared KIF 7 5 0 2 15
2 GoldCoast FC 6 4 1 1 13
3 Lekstorps IF 6 4 0 2 12
4 IFK Hindås 6 4 0 2 12
5 Gothenburg Celtic FC 7 3 1 3 10
6 Sjövalla FK 6 2 2 2 8
7 Härryda IF 6 2 1 3 7
8 Annedal FF 6 2 1 3 7
9 Johannebergs IF 6 1 0 5 3
10 Partille IF SC 6 1 0 5 3

Match

Lekstorps IF

2 - 0
LP Idrottsplats 1
3 september 2021
19:00

Sjövalla FK

Referat

Referat: Lekstorps IF - Sjövalla FK

Återigen match en fredag kväll, men denna gång hemma match. Vinner man en fredagsmatch så blir hela helgen bra, och tvärtom, hmmm det tar vi inte nu, för vi vann med 2-0 :-)

Denna sköna afton i Gråbo stod Sjövalla (en samling hus mellan Mölndal och Mölnlycke) för motståndet. Dom dök upp ganska sent. Jag har ibland funderat om det överhuvudtaget spelar någon roll att göra en bra uppvärmning inför match, visst man kanske har mindre risk att åka på en sträckning, men för matchutgången kanske det inte har så stor betydelse.
***
Solen stod lågt när väl matchen började och vi hade solen i ryggen, borde varit till vår fördel, men Sjövalla började genast med att anfalla. Sjövalla har räknat med att vara ett topplag i div 7 i år (det var en som tjalla), och visst var dom bra. Flera snabba killar, bra åldersstruktur, och en riktigt duktig målvakt. Problemet för dom, och för oss, är ju att det verkar vara många bra div7 lag i vår serie. Och faktum är ju att det är ganska utvecklande för oss, även om det är gott att vinna med 5-0.
Som sagt första 10 minuterna får vi knappt låna boll. Vad beror det på? Dels är dom bra och så har vi helt enkelt svårt att få igång vårt spel, men defensivt jobbar vi på stenhårt.
Med lite tur, styrka och skicklighet lyckas Jesper komma igenom och göra 1-0 till oss efter ca 15-20 minuter. Sakta men säkert jämnas spelet ut, faktum är att Sjövalla har svårt att skapa riktigt farliga chanser. Efter ca 35 minuter får en av deras spelare ett mindre spel (ja hans känslor började svalla) och sparkar till Dennis över benen, domaren står perfekt och halar upp det röda kortet.

Ibland händer det ju att det lag som har 11 tror att nu är det lugnt, nu vinner vi mot det decimerade laget – nema problema, och det kan straffa sig. Men denna afton så tog vi över taktpinnen, och i stora delar av andra halvlek spelar vi ganska bra, vi skapar en hel del chanser och borde gjort några fler mål. Vissa sekvenser under andra halvlek har vi mååånga passningar utan att motståndarna kommer åt bollen, vackert att se :-) Däremot så slarvar vi till det ett par gånger och ger dom möjlighet till att kvittera. Vi måste bli nogrannare i de enkla passningarna och mottagningara.
När det är runt tio minuter kvar blir Linus fälld i straffområdet. Solklar straff, kanske skulle varit ett rött kort till. Otto stegar fram och dundrar in 2-0 iskallt.

Jag tycker hela laget gör en strålande match vad beträffar inställning och kamp. ALLA ska ha ”kred” för det. Extra roligt är att vår nye målvakt Anders gör en så stabil insats.
Gôtt att ha tillbaks Jesper i laget, hans styrka är guld värd. Även kul med Kenan som gör comeback efter fyra år.

Mvh Mats