Redaktionen har denna veckan fått tag på en gästskribent, vi bugar, bockar och tackar för hjälpen. Som pricken över får denne även äran att sätta kanonerna. Håll till godo:

En underbar sensommarkväll på vackra Viskavallen är svårslaget. Äntligen fick vi dessutom öppna upp för publik igen, även om det var i begränsad skala om max 50 personer. Gästande Sjuntorp stod för motståndet. Planen höll högsta klass och förväntningarna på 3 poäng kändes liksom revanschlusta efter derbyförlusten senast.

Unga Kinna spelar väldigt varierande och blandar ett finurligt kortpassningsspel med längre spelvändningar och crossbollar. Man har en tydlig idé med mycket rörelse utan boll och den alltid lika säkra uppspelspunkten i Björk som target.

På kanterna kommer man gång på gång med hotande löpningar från David M och Rinor där även ytterbackarna Martinez och Oskar fyller på bra. Man fyller även på med mycket folk i boxen vilket skapar osäkerhet i Sjuntorps backlinje flera gånger.

Redan i 4e minuten får KIF en dubbelchans när först Björk håller sig framme på ett inlägg som räddas fint av målvakten och där nyförvärvet Kern fullföljer på returen men en fin, uppoffrande brytning av Sjuntorps mittback leder endast till en resultatlös hörna. Här hade undertecknad nästan noterat 1-0.....

Målet dröjer istället till den 20e matchminuten när Rinor pangar upp 1-0 i nättaket efter fint förarbete av David M på kanten.

Första kvarten hänger Sjuntorp med bra och matchen har högt tempo trots värmen. Man lyckas störa KIF speluppbyggnad då och då genom aggressiva press från sina hårt arbetande fw men dessa orkar inte hålla uppe det jobbet speciellt länge och Sjuntorp får svårare och svårare ju längre halvleken går. Man lyckas ändå skapa två kvalificerade lägen under första kvarten där Töråsen gör bra räddningar. Resten av halvleken är rödblå med klar fördel.

2-0 kommer psykologisk precis före pausvilan där Björk fångar upp en förlupen boll från Rinor och Björks avslut i bortre hörnet håller högsta klass!

Andra halvlek blir väldigt mycket Kinna då Sjuntorp varken orkar eller kan störa mer än några enstaka fasta situationer då man flyttar upp folk. Men aldrig riktigt nära hota.

Det dröjer till den 69e minuten innan 3-0 målet kommer. Efter ett mönsteranfall på högerkanten där Kinna väggspelar sig fram och hittar avslut efter en snett-inåt-bakåt blir det en målvaktsretur där Björk är påpassligt framme.

Sedan följer 4-0 av Kerns nick på hörna i den 70e och i slutminuterna även 5-0 av Skoglund, som cementerade en stabil trepoängare och ger god energi inför nästkommande omgång.

Noterbart oxå att bänken luftades ordentligt i andra halvlek och unge Lukas Pauslen, 14 år 8 månader gamal fick debutera sista 10 minuterna. Det finns mycket ungt kapital i Kinna för framtiden.

3 Kanonkulor - Carl Kern
Var överallt centralt och hittade fina ytor mellan motståndarnas lagdelar. Alltid spelbar och bidrog med sin energi och inställning. Härlig Kinnadebut.

2 Kanonkulor - Jonathan Björk
Med sin rutin agerar han som navet i unga Kinnas anfallspel med sin erfarenhet och pondus. Är alltid spelbar och i sin target roll är han stark och får fast uppespelen vilket ger tid åt de unga talangerna.