Sunvära SK

Referat: KS Bandy - Sunvära SK

Referat KS bandy – Sunvära SK 2022-11-17

På onsdagskvällen var det dags för tjejerna i KS bandy att ta emot nykomlingen Sunvära SK i Ale Arena. Ett KS som hade många namn på skadelistan vilket gjorde att vår trotjänare Emma Kronberg fick dra på sig KS tröjan igen och även att unga Klara Fischer fick gör sin elitseriedebut.

KS hade ett kraftigt spelövertag i första halvlek men Sunvära visade upp ett bra försvarsspel där man backade hem och gjorde det trångt för KS, vilket ledde till att KS inte skapade så många farliga chanser. Redan efter sju minuter lyckas Sunvära med sin taktik och friställer Agnes Lundgren som lite överraskande kunde göra 0-1 till Sunvära. Det dröjer ända till minut 43 innan KS lyckas kvittera på ett frislag från Wilda Ejderfalk. Kanske inte det resultat KS hade tänkt sig i halvlek men ändå psykologiskt viktigt att få med sig ett mål precis innan halvtidsvilan.

I andra halvlek började KS bättre och det tar bara en minut innan Linn Svensson snappar upp en boll i straffområdet och får på en riktig kanonträff rätt upp i krysset fram till 2-1. KS fortsatte skapa chanser och nästa mål skulle komma genom Iri Brattkull som kom runt fint på högerkanten och kunde placera in bollen till 3-1. Bara 3 minuter senare var det dags igen då KS får en hörna från vänster och Wilda Ejderfalk får på en riktigt fin träff upp i nättaket plötsligt stod det 4-1. Ytterligare fyra minuter senare var det dags för debutanteten klara Fischer att presentera sig. Hon snappade upp en boll på vänsterkanten och drev in bollen i straffområdet med några fina dragningar innan även hon avslutade med ett skott rätt upp i krysset. Detta blev kvällens sista mål och fastställde slutresultatet till 5-1.

Första halvlek så kom inte KS igång med sitt spel och såg även lite darriga ut i försvarslinjen men i andra halvlek såg det betydligt bättre ut och tjejerna kom ut med mer energi och bättre variation i anfallsspelet vilket också gav resultat. Denna seger gör att elitserietabellen ser riktigt trevlig ut då KS kliver upp på en tredjeplats bakom Västerås och Villa.

På lördag är det dags för nästa match då väntar tuffast möjliga motstånd med Villa på bortaplan.