Sandvikens AIK Bandy

Referat: KS Bandy - Sandvikens AIK Bandy

Referat KS bandy – Sandvikens AIK 2022-01-28

Efterlängtad seger för KS bandy!

Tjejerna i KS såg riktigt taggade ut i matchinledningen och bjöd på riktigt fint spel där alla var delaktiga i speluppbyggnaden och fyllde på både i andra och tredjevågen i anfallen. KS var det spelförande laget och Wilda Ejderfalk hade två fina skott i målramen, ett i stolpen och senare ett i ribban. KS hade även några fler bra lägen men Ebba Fridlund i SAIK målet stod för några fina räddningar. SAIK skapade flera hörnor men kom inte till så många andra avslut under första halvtimmen. SAIK jobbade sig in i matchen under slutet av halvleken där det var chanser åt båda hållen men första halvlek slutade 0-0.

I andra halvlek kom KS tillbaka lite mer till det fina spelet man hade i början av matchen med hårt slit i defensiven och många delaktiga i spelet. I minut 62 så vänder KS runt på egen planhalva och Evelina Sköld tar fart från sin liberoposition och gör en fin uppåkning och spelar ut bollen till Emmie Forsberg på högerkanten som trampar in mot straffområdet och friställer Iri Brattkull med en fin passning. Iri gör inget misstag utan avslutar distinkt med att sätta upp bollen i nättaket, ett riktigt fint bandymål!
Fem minuter senare så åker Evelina Sköld på en utvisning när hon bryter ett farligt läge för Sandviken, efter det så börja SAIK forcera och kliver lite högre upp i banan och stör KS uppspel och skapar några bra lägen men Elena Schulz i KS målet gör några fina räddningar.
Det blir lite onödigt spännande mot slutet men tjejerna i KS håller undan och vinner med matchens enda mål och får med sig två välförtjänta poäng.

En mycket bra match av KS som jobbar bra i defensiven och visar stor delaktighet från många i speluppbyggnaden där både Tilda Nordenstam och Greta Risberg gjorde det bra från sina backpositioner. Men detta var en riktig laginsats där alla tjejer gjorde det riktigt bra!