Skirö AIK

Referat: KS Bandy - Skirö AIK

Seger i hemmapremiären!

Det var dags för KS bandy att ta emot Skirö AIK hemma i Ale Arena i årets hemmapremiär.
Ett Skirö som gjorde väldigt bra ifrån sig i svenska cupen och har tippats vara det lag som kan utmana de tre topplagen i elitserien.
KS hade ändrat om lite i sin laguppställning och spelsätt för dagen och det skulle visa sig fungera riktigt bra. Matchen startade i ett högt tempo där KS hade ett lågt utgångsläge där man lät Skirö vända runt med bollen på egen planhalva men där man sedan hade full koll på Skirö genom ett mycket bra styrspel. Trots ett lägre utgångsläge skapade KS tjejerna även lägen framåt.
I åttonde minuten så får KS ett frislag utanför straffområdet och Wilda Ejderfalk får på ett skott som ställer Skirömålvakten och KS tar ledningen med 1-0.
Det dröjer sedan ända till minut 35 innan Skirö kan kvittera till 1-1 på en vänsterhörna genom Emma Drott. Resultatet står sig till halvtid.

I anda halvlek börjar Skirö lyfta lite mer långbollar vilket förändrar matchbilden lite men KS har fortfarande bra försvarsspel. Efter 64 minuter avvärjer Elena en bra Skiröchans till hörna och på en slumpboll efter hörnan så får Klara Sandberg på ett skott som olyckligtvis styrs in mål via egen spelare bakom en chanslös Elena i KS målet, och Skirö tar ledningen med 1-2. Några minuter senare skadar sig oturligt Skirös Hilda Person och ambulans tillkallas för misstänkt huvud/nackskada. Detta resulterar i ett långt spelavbrott och spelarna får gå in i omklädningsrummet innan matchen kan återupptas. Efter spelavbrottet blir det lite svängigare spel med chanser åt båda håll. KS kunde dock kvittera efter att Leah Roos blivit fri på en långboll men målvakten räddade och Evelina sköld håller sig framme och lägger in returen till 2-2. Åtta minuter senare sätter Iri Bratkull bra fart på högerkanten och drar iväg ett skott utifrån sargen som målvakten i Skirö styr ut mot andra kanten och där håller sig Wilda Ejderfalk påpassligt framme på returen och kan göra 3-0 till KS.
Resten av matchen försöker Skirö forcera för en kvittering men KS håller undan och när Skirö får en hörna gör domaren tecknet att det är ett skott som gäller. När Skirö missar hörna utbryter stor glädje bland KS tjejerna men glädjen blir kortvarig då domaren efter diskussion med sekretariatet lägger till ytterligare tid. En riktig domartabbe som turligt nog inte påverkar slutresultatet i matchen då KS lyckas hålla undan och får jubla igen på riktigt några minuter senare.

En riktigt fin insats av KS tjejerna som visade upp ett riktigt bra försvarsspel men även skapade många farliga chanser framåt. Detta lovar gott inför försättningen!