00:00

KS Bandy

Referat: Sunvära SK - KS Bandy

Storseger mot Sunvära SK!

Sent på onsdagskvällen så var det dags för KS bandy att spela säsongens andra match i Svenska cupen, denna gång på ”bortaplan” i Ale Arena mot elitserienykomlingen Sunvära SK.
Det visade sig ganska snart att KS var det klart bättre laget på planen och det var en ganska ovan men nyttig situation för tjejerna att vara det spelförande laget. Efter fem minuter kom först målet av Evelina Sköld och bara fem minuter senare utökade Anna Egeberg till 0-2. I minut femton fixade Vilma Fischer 0-3 och det kändes att KS hade matchen i sin hand. KS gjorde ytterligare fyra mål innan halvleken var slut genom Vilma Fischer, Evelina Sköld, Iri Brattkull och Felicia Larsson. För Felicia var det först målet i damlagssammanhang!

Andra halvlek fortsatte på liknande sätt och efter bara några minuter så ökade Evelina Sköld på ledningen till 0-8. Därefter var det dags för Wilda Ejderfalk gånger två då hon på bara två minuter först satte en hörna och sedan en straff, båda gångerna stenhårt i nättaket. Tio minuter senare fullbordade Wilda Ejderfalk ett äkta hattrick fram till 0-11. Men KS ville mer Iri Bratt kull ökade på till 0-12 innan Wilma Fischer med en fin genomåkning kunde avsluta målskyttet för KS genom att enkelt lägga in bollen till 0-13. Sunvära fick sedan ett tröstmål på en felaktigt dömd straff genom Julia Åkerberg och matchen slutade 1-13.

KS fick öva mycket på spelvändningar och att försöka skapa ytor för varandra. Det bjöds på många olika typer av mål som frilägen inspel från kanten, skott, hörnmål, Straffmål m.m. vilket var kul att se. Mot slutet av matchen blev det lite oorganiserat från KS sida och man gav Sunvära lite onödiga lägen, det går bra när man möter ett lite sämre motstånd men inget man har råd med mot de bättre lagen. Totalt sett en bra match av KS tjejerna och härligt att få se många mål framåt!

På lördag väntar tuffare motstånd då KS tar emot AIK hemma i Ale Arena kl. 14:15.