Västerås SK Bandy

Referat: KS Bandy - Västerås SK Bandy

Referat KS bandy – Västerås AIK Svenska Cupen 2022-09-24

Knackig säsongsstart för KS bandy

Så var det äntligen dag för säsongens första match när KS bandy tog emot Västerås hemma i första omgången av Svenska cupen. Västerås som till denna säsong tappat ren del tunga namn som Malin Kuul, Virva Rylander, Linda Lohivina och Emelie Åkerlind men istället fått in Wilma Wachenfeldt, Kajsa Ericsson och Edit Ljung. Även på ledarsidan har Stefan ”Lillis” Jonsson tagit över Efter Olle Wiberg.
För KS del så har man fått in två nya namn i form av Iri Brattkull från Skirö och Victoria Bergström som återupptagit spelarkarriären istället för domarrollen. Hanna Wetterling och Greta Risberg är numer KS spelare efter att förra säsongen spelat i KS tack vare samarbetsavtal med Vänersborg.
Från Vänersborg kommer även nytillskotten till KS ledarstab i form av Patrik Karlsson och Tobias Larsson som tillsammans med Annika Lundberg numer leder KS bandy.
Hur gick det då i matchen? Jo Västerås inledde klart bäst och var det spelförande laget och KS fick mestadels ägna sig åt försvar. Det skulle dock dröja ända till den 18:e minuten innan Västerås kunde få in bollen bakom Hanna Liw i KS målet och det var då genom lagkaptenen Charlotte Selbekk.
Därefter trillade målen in lite tätare då KS rensningar ibland hamnade rakt i gapet på Västerås som fick flera omställningslägen och kunde gå ifrån till hela 0-6 innan halvleken var slut. Västerås skapade många fina anfall medans KS hade svårt att få ordning på försvarsspelet, Hanna Liw stod dock för ett antal riktigt fina räddningar i KS målet.
I andra halvlek såg det bättre ut för KS del och de började även skapa en del chanser framåt, men det var fortfarande Västerås som skapade mest lägen. Dock dröjde det till minut 60 innan Västerås ökade till 0-7 då Galina Mikhaylova pangade in en högerhörna. Bara fem minuter senare så kom Victoria bergström i en fin uppåkning på högerkanten där hon kom hela vägen runt och kunde hitta in med en fin passning till en fristående Iri Brattkull som enkelt kunde lägga in bollen i öppet mål och reducera till 1-7. Ett fint mål av KS två nyförvärv. Bara fyra minuter senare lyckades KS skapa sin enda hörna för dagen och Victoria Bergström fick på en riktig bra träff och KS kunde reducera ännu en gång till 2-7. KS lyckades sedan hålla tätt ända till minut 88 då Gabriella Aronsson fastställde slutresultatet till 2-8 på hörna.
KS har en del att jobba på till nästa match men får ta med sig andra halvlek då de lyckades hålla ihop defensiven bättre och även göra två mål framåt.
Nästa match i Svenska cupen spelas redan på onsdag kväll kl. 21 då man möter nykomlingen Sunvära på ”bortaplan” i Ale arena.