26 december 2021
13:15

KS Bandy

Referat: Mölndal BK - KS Bandy

Så var det dags för den traditionsenliga annandagsbandyn och förutsättningarna kunde inte bli bättre. Några minusgrader och strålade sol bjöds det på när KS bandy klev ut på isen på Åby arena för att möta Mölndal. Det var en oerhört viktig match för båda lagen i kampen om att hänga kvar i elitserien. Tror dessutom att det var Elitseriens äldsta lag som mötte seriens yngsta, Mölndal hade idag en medelålder på 24,5 och KS bandy 18,2. KS bandy började klart bäst och hade bra fart och fint spel i inledningen av matchen. KS skapade också ett antal chanser men Mölndal backade hem och gjorde det trångt för KS runt straffområdet. Tror det dröjde ca.15 minuter innan Mölndal hade sitt första skott på mål men KS hade fortsatt initiativet i matchen även om den första anstormningen mattades något. Mot slutet av halvleken blev det par utvisningar för båda lagen men KS hade fortfarande bäst fart på skridskorna och Mölndals enda farligheter kom genom hörnorna de skapade. Det var dock efter en missad Mölndalshörna i 44:e minuten som Elena kunde nå Anna Egeberg med ett långt utkast vid mittlinjen och därifrån satte Anna full fart ända fram till Mölndalsmålet och kunde med en backhand lyfta in 1-0 till KS bandy. Ett mycket psykologiskt viktig mål precis innan halvtid och absolut väldigt rättvist sett till första halvleken.
KS forsätter att föra spelet andra halvlek och i minut 52 ger det utdelning när KS erövrar boll på mitten och Anna Egeberg spelar fram Wilda Ejderfalk som snyggt kan sätta 2-0 till KS. KS fortsätter trycka på och skapa chanser och Mölndal skapar egentligen inte så mycket farligheter genom sitt spel utan får lita sig till fasta situationer. Med 10 minuter kvar av ordinarie speltid så får Evelina sköld tag i bollen utanför straffområdet och får tid på sig att ladda bössan och det ger resultat med ett fint skott till 3-0 för KS bandy. 3-0 kändes rättvist och vi hoppades att det skulle vara spiken i kistan men Mölndal lyckade skapa en straff bara minuter senare när de lyfte in en boll i straffområdet och Hanna Wetterling rensade på volley men med en något för hög klubba. Straffen satte Mölndals Alva Lindberg säkert och reducerade KS ledning till 3-1. I slutet av matchen tryckte Mölndal på och lyckades få några hörnor vilket skapade lite nerv i slutet men KS kunde reda ut det och bärga en riktigt skön och rättvis seger mot Mölndal.
Samtliga tjejer i KS gör en riktigt bra match och håller greppet om matchen hela tiden och genom hårt slit ser de till att inte Mölndal kommer till speciellt många avslut. En riktigt bra julklapp till oss supportrar som nu kan se KS bandy lämna sista platsen i tabellen. Nu är det uppehåll för KS bandy innan Mölndal återigen står för motståndet på trettondagen.