13 november 2021
14:30

KS Bandy

Referat: AIK Bandyförening Solna - KS Bandy

Det blev en tidig morgon för tjejerna i KS bandy som på lördagsmorgonen samlades 05:30 för att åka till Gubbängens Arena och möta AIK borta i elitserens andra omgång. KS inledde piggt och efter fyra minuter fick KS en hörna från vänster som Wilda Ejderfalk sköt och på returen var Evelina Sköld framme och sköt in 0-1 till KS bandy. Spelet var ganska jämt fram till minut nio då Emma Nilsson sköt 1-1 på ett skott ganska långt utifrån. AIK hade många bra skyttar kunde man konstatera under matchens gång. Efter 12 minuter visar AIK prov på sitt fint passningsspel och bollen hamnar till slut hos Malin Persson som enkelt kan göra 2-1. Det blir sedan ganska snabbt både 3-1 genom Diana
Lipanova och 4-1 genom Olga Rodionova efter miss i KS försvaret. KS har sedan ett par fina anfall men inget riktigt farligt avslut. KS har sedan en bra period där man lyckas hålla koll på AIK genom att vara täta i mitten och styra ut deras anfall på kanterna. Dock lyckas AIK göra 5-1 strax innan halvlek genom en frispelad Kristina Mashinskaya.
Andra halvlek startar lite sömnigt från KS del och AIK gör tre snabba mål fram till 8-1 (Kristina Mashinskaya 2 och Tora Uebel1). AIK har fortstatt mycket boll visar prov på väldigt bra passningstempo med många delaktiga spelare vilken gör det jobbigt för tjejerna i KS. AIK gör sedan 9-1 genom Tora Uebel innan Linnea Larsson kan fastställa slutresultatet till 10-1. KS visar ändå att man kan hänga med bra stundtals även mot topplagen men i längden var AIK för starka idag.
Nu laddar vi om för hemmapremiären mot Skirö i Ale Arena nästa helg, då hoppas vi alla sluter upp på plats och stöttar tjejerna!