19 april 2024
19:00

Gislaveds IS

Referat: Kinna IF - Gislaveds IS

Match i tredje omgången hemma på Viskavallens naturgrås en kylig aprilkväll mot Gislaveds IS, som inlett serien på ett stakrt vis och det är oxå gästerna som inleder starkast denna fredagkväll. Första halvan av halvleken är det mestades Gislaved som tillåts föra spelet mot ett avvaktande Kinna, dock saknas de riktiga målchanserna i stort förrutom ett jätteläge som gästernas stjärna Crespo Kamara får efter dryga 10 spelade minuter då han efter en briljant frispelning blir helt alena in i straffområdet. Vår reslige burväktar-Tobbe kan denna gången tacka gudarna att han är just 2,07 lång när han sträcker ut hela längden utmed backen och nyper bollen framför fötterna på Crespo. Just när Kinna börjat växa in i matchen och få lite kommando så tar gästerna ledningen, detta efter en riktig indianare med felpass rätt upp i gästernas offensiva mitteritorium och med övertag i spelare lyckas man spela över Kinna och forcera in bollen i nätmaskorna.

Likt förra veckans match mot Vejby lät inte kvitteringen vänta på sig allt för länge och denna gången är det efter en dubbelhörna, efter att fått träff på andra försöket hittar hörnslagare Mijatovic rätt med en boll i luftrummet mot Pep som kommer högt upp och resolut sätter till pannbenet till 1-1 som står sig halvleken ut.

Andra halvlek är i stort Kinnas, vi står för ett snabbare spel och framförallt blir vi bollförande och visar tålamod. 10 minuter in i halvleken kommer ledningsmålet och åter är det Pep som använder skallen på David Anderssons långa lyra in i straffområdet där Pep är högst i duell med gästernas målvakt och bollen seglar in i mål. Efter detta får vi se en kavalkad av Kinnachanser mot ett Gislaved som fredar sig väl med uppofrande täckningar och en väl spelande målvakt. Vi får bla se räddningar på Persengårds avslut, hörnnick strax utanför stolpen av Larsson, en sanslös trippelräddning på skottkavalkad i GIS straffområde, frilägesräddning mot Pep för att tillslut i 80 minuten äntligen få se bollen i nät igen. Detta efter en frispark mitt på offensiv planhalva som Martinez lyfter in i straffområdet och Persengård får till en klassisk nickskarv på, tredje nickmålet för dagen och äntligen är även Olivers måltillverkning igång för säsongen. På stopptid får vi sedan även in ett fjärdemål, det är inhopparen Elion Demiri som helt resolut tycker det vore roligt att låna lite boll och bestämmer sig för att avancera in i straffområdet och avlossa bössan och fastställer med det segern till 4-1. En insats som på många vis liknar förra veckans insats mot Vejby. Jämn första halvlek och snabb vändning i underläge, för att sedan uppträda oerhört tryggt och stabilt i andra akten.

Till Sist:

Dagens pass: Emins fantastiska boll i öppnande yta till Prince vilket startade den osannolika trippelchansen som innehöll allt.

Dagens brytning: Isak Ingemarssons klockrena brytning mitt i andra halvlek kan inte annat än att få oss tänka på Glenn Hysens glansdagar.

Startelvan: Tobias Andersson - Ture Von Schedvin, Isac Martinez, Johan Larsson, David Andersson (60) - Milton Sandberg (60), Isak Ingemarsson, Oliver Persengård - Prince Isaac Kouame (84), Perparim Beqaj, David Mijatovic.
Avbytare: Emin Ramovic (60), Niklas Ragnarsson (60), Elion Demiri (84), Tobias Nilsson, Nikola Ristic, Oliver Svensson, Olle Gustafsson