19:00

Gällstads FK

Referat: Kinna IF - Gällstads FK

Påskhelg och fotbollspremiär är en vanlig kombination och så även detta åre, denna gång inleddes helgfirandet med match på skärtorsdagen mot Gällstads FK på konstgräset vid gymnasiet. Årets första startelva enligt följande: Nikolai Töråsen - Isak Ingemarsson, Jonathan Martinez, Jonathan Axebink, David Kirzneris - David Andersson, Gustav Riemer, Niklas Ragnarsson, Ludvig Holtstrand - Carl Kern, Oliver Persengård.

Redan några minuter in i säsongen får Kinna en drömstart, detta efter en ordentlig arbetsinsats utav kapten Andersson som visar vägen med hög press mot bollförande högerback som i sin tur slår en hemåtpass mot målvakten men som Persengård tjuvar emellan, snor, rundar målvakten och rullar in ledningsmålet med vänsterfoten ur halvsnäv vinkel. Härlig start på säsongen och smart uppfattat utav Persengård. Efter målet har Gällstad en rätt så bra period där man skapar ett antal hörnor varav några blir ganska farliga ocvh under en femtonminutersperiod är man laget som dikterar matchbilden. Men som på given signal 20 minuter in i halvleken så höjer Kinna pressen och med det flyttas lagdelarna upp i banan och lagets första hörna blir sylvas där Persengård hittar Rimers skalle vars nick går strax utanför stolpen. Från denna stund är det egentligen bara Kinna som för spelet. Strax efter hörnan får Kinna en trippelchans där Gällstads målvakt går segrande ur striden med formidabla räddningar, först en fotparad på Holtstrands friläge, serverad av Martinez, returen till Persengård och vi bjuds på en benparad av högre skolan tredje avslutet från Kern sturs via försvarare över kortlinjen. Kinna fortsätter att trumma på och skapar lägen för att öka på ledningen både en, två och tre gånger, men gästernas målvakt håller kvar laget i matchen. Unge Ingemarsson testar skott utifrån, Persengård och Kern har chanser men vi får vänta tills halvlekens sista minut innan nätet åter få vittjas. Detta efter att vår David Kirzneriz vaket snappar upåp ett felpass på mittplan och ställer om snabbt, andra bollen hamnar åter hos David som slår ett stenhårt inlägg mot straffpunkten där Persengård möter med skallen och trycker in 2-0. Fullt rättvist på alla sätt och vis,.

Andra episoden börjar ganska likt den andra och unge Isak Ingemarsson är nära att skarva in trean efter bra förarbete mellan Ludvig och Oliver. De bägge sistnämnda herrarnas samarbete får vi kvarten in åter skåda och de ger det frukt. Det är ett anfall som Axebrink startar efter vunnen boll i försvaret och vet att Holtstrand är bland Sveriges snabbaste 63-meterslöpare och slår en boll på djupet som Ludde givetviss hinner föst på och vid kotlinjen slår klassiskt snett inåt bakåt mot straffområdet där Persengård avslutar med högern till ett hattrick och 3-0. Kampen ute på plan forstätter, Kinna har grepp och bra koll på tillställningen, Gällstad sticker upp med ett och annat försök, där vi främst minns att Nick får sträcka sig ordentligt på en boll som håller på att segla in, men annars är det fortsatt vi själva som skapar mörjligheter.

Med kvarten kvar får skapar Gällstad en hörna som slås långt i straffområdet och möts av Elias Andersson som enkelt kan nicka in redeuceringen i öppen kasse, detta ger såklart energi till gästerna och 2 minuter senare får man åter en fast situation högt upp på Kinnas planhalva, detta genom ett inkast. Under matchen har vi sett att Gällstad använder offensiva inkast som ett farligt vapen och denna gång är inget undantag, ett långt inkast dimper ned på Kinnaben, studsar till gästande spelare som lyfter långt till ny målnick denna gång av Victror Lid som även han får husera alldeles före ostört.

Oro infinner sig på läktaren och förmodligen även i Kinnaleden då matchen helt plötsligt ser ut att kunna glida oss ur händerna, som väl är behöver vi inte oroa oss speciellt länge för strax efteråt punkteras matchen deffinitivt. Isak och kapten Andersson står för ett bra samarbete på vänsterkanten där David efter att ha lurat sin back till korvkön skickar in en boll mitt i straffområdet till Jonathan Björk som avslutar på ett klassiskt Björkvis, stenhårt i nättaket bakom en chanslös målvakt. 4-2 i domarens block och så slutar även matchen.

En premiär med hård kamp på plan, Martinez, Riemer, Ragnarsson, Kern går stenhårt in i duellerna och vinner de allra flesta av dessa. En backlinje som styrs av klubbhjärtat Krax, med en bolltrygg Martinez intill sig. Friskt och härligt drag av lagledningen att ge unge Ingemarsson förstroende från start på en ytterback plats, något han klarade galant, ISak var med några matcher under hösten med inhopp, men på något sätt får vi se detta som hans riktiga debut, spelade enkelt och tryggt och tog för sig ju med matchklockan tickade. NÄra att bli målskytt i andra halvan och var inblandad i målet som stängde matchen. Ett innermittfällt som kommer att bli oerhört jobbigt att möta under året med mängder av sprugna kilometer och vunna kamper, Gustav Riemer stod för en makabert bra match som verkar helt otröttligt. Offensivt så gör Kern ett jättebobb, vinner boll och håller kvar den vilket ger ytor åt övriga, Jonathan Björk kommer in i andra halvlek och visar vilken målskytt han är genom att distinkt avgöra matchen; samt Oliver Persengård, hattrick i premiären, med bud på fler, Persen visade upp hela sitt register, en kasse med vänster fot, en med höger fot och ett med huvudet!

Akt 1 av 22 är nu avklarade, det kan bli ett roligt år på VIskavallen helt klart!