1 juli 2021
19:30

Skepplanda BTK

Referat: Kinna IF - Skepplanda BTK

Första hemmamatchen tillika sista vårsäsongmatchen mot ett Skepplanda som så många gånger varit en riktig tuff motståndare och med vind i seglet efter derbyvinst mot Göta i sin premiär. För Kinnas del blev det en ändring gentemot bortasegern mot Dalsjöfors. Jonathan Björk hade förhinder att deltaga och i hans ställe fick Joakim Skoglund chansen.

Det var ett Kinna som tog tag i taktpinnen från start och redan i den 9 minuten tar vi ledningen i matchen. Detta efter en bollvins djupt ned på egen planhalva av Rimer, som ställer om snabbt och rakt via Mijatovic som med en härlig vänsterfot sätter bollen över Skepplandas bägge mittbackar på en löpande Holtstrand. Ensam med målvakt rundar han denne och rullar behärskat in ettan. Ett riktigt snyggt fotbollsmål av Kinna med många delikatesser i. Efter ledningmålet är det Kinna som forsätter föra matchen och spelar en trevlig och vägvinnande fotboll, Skepplanda har fullt upp att hålla koll på sin högt stående backlinje och ofta finns det möjlighet för våra killar att löpa sig soprena med målvakt. En sådan möjlighet blir det efter halvtimman spelad då Skoglund får just ett sådant läge och älgar mot målet med back i bakhasorna, tillslut faller Skoglund i backen medn domaren viftar frenetiskt bort situationen och låter spelet gå vidare. Visst borde väl Skoglund där fått med sig domslutet då det är ett klart tryck från backen, dock vill vi hävda att det isfall skedde strax utanför straffområdet. Mitt bland alla Kinnamöjligheter vi ser i halvleken så får Skepplanda en möjlighet då Töråsen är långt ut och blir övenickad, Gradner hinner dock ikapp för rensning framför mållinjen.

I den 35:e minuten får Kinna en frispark ute vid kanten som Mijatovic slår in i gröten och Persengård visar styrka och mot då han fläker sig fram för att nicka in till ledning 2-0. Assist 2 från Davids vänsterdoja. Det sista som händer i första halvlek och även det första i andra akten är den att Töråsen får göra fina benparader i bra lägen för gästerna som emellanåt hittar några chanser.

10 minuter in i andra så punkteras matchen, detta efter ett bolldräll i mittförsvaret och en påpasslig Persengård som vinner i pressen. Gästernas mittback blir stressad av Olivers närvaro och försöker sig på någon form av dubbelvändning som inte lyckas utan Oliver snor bollen och kan enkelt avsluta mellan målvakt och stolpe till 3-0. Knappt hinner vi notera färdigt målet innan fyran kommer. Ett smånätt väggspelande av Ragnarsson, David Andersson och ett inläggsläge där David måttar och slår in den imål istället för det förväntade inlägget, för visst var väl så tanken? Matchen förstås punkterad och avgjord och sista halvtimman spelas mer eller mindre av, dock med mängder av byten där hela Kinnas trupp får speltid, främst sticker förstås ett målvaktsbyte i slutminuterna ut, likt det som Italien gjorde i EM när Donaruma gick av så gick Töråsen av i slutet för att låta Elliot Bovin född 2004 få lite div 4 rutin.

Sista halvtimman blir även lite grinig, ett frustrerat Skepplanda tar till bryska medel för att få stopp på Mijatovic och lyckas tillslut få honom av plan efter en armbåge i mellangärdet som inte noterades från rättskiparna. Med kvarten kvar uppstår en situation där Martinez drar på sig ett kort för stämpling, men även en Skepplandaspelare som bryskt pötter omkull Riemer bikifrån, långt efter avblåsning. Efter rabalder och diskussioner med assisterande delas det ut ett kort till en Skepplandaspelare som var långt ifrån situationen, borde då varit för snack månne, spelaren som knuffar Riemer går helt fri, ytterst märkligt då domaren är 2 meter från situationen, borde varit rött rent av? Dessutom visade domaren det gula kortet 2 gånger för bortaspelaren vilket i sig borde tyda på ett rött. I detta läget hade domaren tappat matchen under ett tag och vi var lite oroliga för att det skulle gå åt fel håll, men det höll sig lugnt resterande kvart.

Summerat, Kinna var klassen bättre än Skepplanda och borde i ärlighetens namn avgjort redan i första halvan. Positivt att många får speltid och känna på det. På hörsägen får vi även veta att Skepplanda var drabbat av stor frånvaro denna match, vilket känns logiskt, det var inte alls det Skepplanda vi sett de senaste åren och man är klart bättre än denna insats.

Matchens lirare måste vi utse David Mijatovic till, inblandad i det mesta under sina dryga 70 minuter, när han har bollen hittar han kreativa lösningar, har han den inte är det uppoffrande löpningar. Persengård går av med dubbla mål och ser hungrig ut, jobbig att ta bollen av och ett riktigt rivjärn i kampen. Riemer och Ragnarsson är en perfekt kombo på vår innermitt som kompletterar varandra bra och stöttar upp i varandras ytor, kan vara seriens starkaste innermitt.