27 september 2020
15:00

Kinna IF

Referat: Trollhättans BoIS - Kinna IF

Det har varit några veckor med alldeles för mycket av allt, därför har vi tyvärr fått prioritera bort referatskrivande, denna match väljer vi att kopiera texten från "Trollhättans sida som sammanfattar matchen på ett sätt vi mer eller mindre kan skriva under på. Trollhättan var det tyngre och starkare laget och efter en avvaktande inledning tog man över och följdaktligen även målproducerade. I andra halvlek bevakade man sin ledning bra.

Vi lyfter på hatten och gratulerar Trollhättan till Div 3kontraktet kommande säsong.

// Redaktionen

Första halvlek:

Det var en avvaktande inledning av matchen där båda lagen kände på varandra. Efter en stund började Bois skapa sig ett visst bollinnehav medan Kinna backade hem. Det var tydligt att de ville spela lågt och satsa på snabba omställningar.
I 9:e minuten fick Bois till sitt första avslut med ett tungt skott som gick strax utanför till vänster.
Bois hade lite svårt att få upp tempot och spelade mycket i sidled inom försvaret och hade svårt att skapa något offensivt.

Efter ca 20 minuter började Bois få igång spelet och skapade lite chanser och kom till några avslut. I den 34 minuten fick Bois betalt för sitt arbete. Efter ett långt anfall fick Raspen till ett fint inlägg som till slut nådde Robin som avslutade säkert och Bois tog ledningen med 1-0. Medan undertecknad gjorde anteckningar om målet fick Kinna till en kontring och det var tack vare Broman att det inte blev en omedelbar kvittering.

Bara några minuter senare fick Bois en hörna som Robin tog. Flera Boisspelare och Kinnaförsvarare gick upp mot bollen men den gick igenom fram till Wahman som nickade in 2-0. Matchen borde ha stängts i 40:e minuten när Westman nickade över ett helt vidöppet mål men 2-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek

Bois startade friskt i andra halvlek och skapade några avslutslägen. Kinna hade nu börjat trycka upp sitt lag något för att få till en reducering. Detta medförde att det under delar av halvleken var mer av ett böljande spel med högt tempo med många misstag från båda lagen. Bois skapade flera farliga chanser med avslut av Korten, Robin, Wahman men ytterligare mål blev det inte. Även Kinna skapade några chanser men fick inte till någon reducering utan matchen slutade 2-0.

Sammanfattning

Tbois var bättre än Kinna och hade ett spelövertag nästan hela matchen. Kinna försvarade lågt och satsade på omställningsspel och snabba kontringar. Bois lyckades med det mesta i sin matchplan medan Kinna var inte tillräckligt bra i sitt försvarsspel eller i sina omställningar för att kunna rubba Bois.