19:15

Kinna IF

Referat: Kronängs IF - Kinna IF

Äntligen seriestart och en match som på förhand utsågs både till toppmöte och svåraste utmaningen för säsongen, borta mot Kronäng. Om man nu i efterhand skall analysera ”sanningen” i dessa bägge utsagor så är det efter första omgången såklart helt omöjligt att göra, men vi kan konstatera att det då helt klart är Kinna som skaffat sig en bra stämpel och respekt i årets serie. Ett föryngrat lag återigen för Kinnas del, startade enligt följande: Nikolai Töråsen – Gustav Åstrand, Jonathan Axebrink, Jonathan Martinez, Oskar Johansson – Niklas Ragnarsson, Gustav Bryngelsson, Samir Khan – Ghorge Ashour, Jonatan Björk, David Mijatovic.

Kinna inleder matchen mycket piggt och sätter direkt press på hemmalaget genom att skapa en dubbelhörna redan i första minuten, positiva signaler redan från start med andra ord och fram till domaren blåser av för vattenpaus i mitten av första halvlek är det enbart Kinna på plan känns det som. Björk börjar så smått skjuta in sig med några uppvärmningsskott på målvakten, Ragnarsson har 10 minuter in i matchen skaffat sig en helt ren yta i straffområdet och enbart ett klent avslut är emellan att det skall lysa 0-1 på resultattavlan, Ashour visar sin snabbhet då han går i luckan mellan backlinje, men en hårt jobbande burväktare i Kronäng hinner avvärja. Hemmalaget får sedan lite ordning på sitt egna agerande efter vattenpausen, men det är fortsatt Kinna som är det hungriga laget. 36 minuter in i halvleken kommer så Kinnas ledningsmål, det är Björk som utkanten av straffområdet fångar upp en boll efter lite kamp från Ragnarsson. Björk vänder loss, precis med den energi vi minns honom med, tunnlar Jon Jönsson och avslutar distinkt till Kinnaledning.

Kronäng lyfter sista minuterna av halvleken upp spelet något, skapar några småchanser, men aldrig farligare än att Kinnas debuterande Töråsen mellan stolparna enkelt kan plocka ned Kronängs försök. Det är en synnerligen rättvis ledning när domaren förkunnar pausvila, mycket kraftigt bollinnehav för Kinna, men dock kanske inte tillräckligt många vassa målchanser när vi summerar första 45.

Vi hinner knappt bänka oss i TV-sofforna för andra halvlek innan Kinna utökar till 2-0. Det är ett anfall som rullas upp på vänsterkanten där pigge debutanten Samir Khan spelar in till Björk som i sin tur förlänger till Ragnarsson som denna gång tar revansch på sig själv med ett öppet läge från 14 meter och avslut välplacerat i det hörnet som målvakten är felbelastad mot för att kunna fantomrädda. Strax efter Kinnas utökade ledning är det så nära en VAR-situation vi kan komma i division 4. Efter lite röra i Kinnas straffområde prickar till slut Kronäng insidan av stolpen och Töråsen räddar bollen på mållinjen, huvuddomaren dömer inget mål, men tar rutinerat ett samtal med sin assisterande som även han är säker på att bollen är på rätt sida mållinjen i våra ögon sett. Kronäng reducerar dock 10 minuter in på halvleken, detta efter att vi gått bort oss på mittplan och div 2 förvärvet Ahmed Baker får öppen gata och rullar behärskat in reduceringen bakom vår målvakt. Målet ger Kronäng energi och en tiominuters period följer som kom att bli jobbig, Kronäng etablerar tryck på vår planhalva och bla har man ett skott precis utanför stolpen och Töråsen gör en kvalificerad räddning på Strinäs avslut. Kronängs forcering mattas av och med kvarten kvar att spela punkterar Kinna matchen. Det är Rinor Dobraj som vinner boll på egen planhalva, och lägger fram mot Björk som sedan slår en perfekt boll på djupet bakom Kronängs backlinje mot Ghorge Ashour som kommer löpandes och ensam rular bollen under Kronängs målvakt till 3-1 ledning.

Resten av halvleken spelas mer eller mindre av, Kronäng är inte jätteintresserade av att försöka sig på en ny forcering och det är istället Kinna som är närmare 4-1 än en reducering. 3-1 slutar matchen och det var ett styrkebesked från Kinna,ett hungrigt, löpstarkt och hårt jobbande lag var det vi fick se. Det finns mycket att bygga på med denna grund och det skall bli intressant att följa lagbygget under året. Töråsen gjorde ett stabilt intryck i målet, men var i ärlighetens namn inte satt under hård press vilket gör att försvarslinjen hade en bekväm afton och gjorde det de skall. Bryngelsson såg piggare ut än på länge och trivdes i sin roll på plan, debuterande Khan och Ashour ställde till mycket oreda hos motståndarna och ställde många frågor till försvaret. Positivt att 2 anfallare gjorde mål redan i inledningen, för anfallare betyder det mycket att nära redan i premiären. Blott 16-åriga Rinor Dobraj kom in i halvtid och visade i andra halvlek prov på de kvaliteer han besitter och visade med råge att han är ett alternativ för startelvan. Kronäng då? Njae, för tidigt att dra slutsatser och de kommer bli bättre ju mer samspelta de blir, men det enda som kan liknas vid Real denna dag var den parkerade bussen (under Mourinhos ledning) i egen defensiv vi många gånger såg under matchen.

3 Kanonkulor - Jonatan Björk - Planens gigant, 1 mål, 2 assist. Var lite överallt och låg bakom mycket. Vlkomnade Jönsson till div 4 med en tunnel. Välkomen hem Jonatan!

2 kanonkulor - Niklas Ragnarsson - Vi vet vad vi får av Ragnar 90+ av hårt arbete, krampkänning mot slutet men hindrade inte honom att fortsätta springa hejdlöst. 1 mål, 1 assist.

1 Kanonkula - Ghoge Ashour - Lovande debut i Kinna, rörlig och snabb. Visade prov på spelförtåelse vid avgörande målet då han sanbbt uppfattade ytan. Välkomen till Kinna!