19:00

Gällstads FK

Referat: Kinna IF - Gällstads FK

Match mot Gällstad och en viktig sådan för bägge gängen, gästerna för att få fast mark under fötterna och för vår del att hänga på i toppstriden. Kinna mönstrar från start följande elva: Robin Holmer - Jonathan Mrtinez, Alexander Thysell, Joakim Björk, David Andersson - Niklas Ragnarsson, Fredrik Ekvall, Robin Gradner - David Mijatovic, Oskar Johansson, Oliver Persengård.

Det är Kinna som, likt de senaste matcherna tar kommandot och redan efter 7 minuter för Kinnaspelarna jubla över ett ledningsmål, Det är Björk som startar ett anfall med en lång boll från sin backlinje mot PErsengård, en Persengård som är stark i kroppen och håller undan sin försvarare och lägger ut bollen till David Andersson som, som vanligt, kommer med fart i sin korridor, slår in bollen i slottet där det fylls på med Kinnaspelare och Ragnarsson är först på den med sin killerinstinkt och stöter in bollen i mål. Tiotalet minuter senare är det åter dax för Kinnajubel, denna gången är det Mijatovic som får bollen på sin vänsterkant efter det att Gällstad drällt med bollen på mitten. David har en liten egen uppvisning innan han skickar en projektil genom straffområdet mot Persengård som timar löpningen och med en volley utökar ledningen, ett snyggt mål och känslan är nu att det skall kunna bli en ganska behaglig fredagskväll på Viskavallen.

Efter detta skapar Kinna ytterligare några chanser och hade mycket väl kunnat utöka ledningen och Gällstad har inte mycket att komma med under första halvtimmen. Men plötsligt slår blixten till och det med ett riktigt blixtnedslag. På Gällstads första egentliga avslut så får vi se ett riktigt klassmål från Jimmy Arnesson. Jimmy får en långboll mot sin position strax utanför straffområdet och drar till på en havlvolley med en dalande träff som sitter klockrent i Holmers högra kryss. Reduceringen innebär en viss stirrighet i Kinna och det är väldigt nära att ett energifyllt Gällstad får in en kvittering innan kaffestunden i halvtid. Återigen är det Arnesson som håller sig framme, denna gång med ett avslut i ribban.

Andra halvleken går inte till historien som den bästa på Viskvallen, Kinna kontrollerar skedet, är det bättre laget på plan men skapar i ärlighetens namn inte jättemycket. Å andra sidan är det stensäkert bakåt, Gällstad är aldrig nära att få möjligheten till en kvittering, i slutet flyttar man upp mer och ligger på, men det skapar egentligen endast omställningslägen för Kinna, omställningar som borde kunnat nyttjas bättre. Sammanfattar vi Kinnachanserna i halvleken så är det dagens målskyttar som oroar mest, Ragnarsson har något skott och Persengård har en kanon i ribban efter att svarat för ett galant nummer där han själv tagit ned bollen, hållt undan försvarare och vänder mot mot mål. I slutminuterna har vi en dubbelchans av Ragnarsson som samme Gällstadsback täcker dubbla gånger.

Matchen slutar med en i det hela säker 2-1 seger, självklart är det önskvärt att avgöra tidigare och inte gå ned i Gällstads tempo, men en dag på jobbet som borgar för en spännande avslutning av hösten och nu närmast i mot serieledande Skepplanda

3 Kanonkulor - Oliver Persengård - Stark, tung, målskytt, ribbträff, 2:a assist. .

2 Kanonkulor - David Mijatovic - Junior har växt in och tar för sig mer och mer, svarade för ett jättejobb på mitten med otaliga löpningar och oroande positionsskiften

1 Kanonkula - Joakim Björk - Speluppfattningen till ledningsmålet är galant. Alltid coolugn i försvarspelet. Varningen som ger avstängning mot Skepplanda håller ner kanonutdelningen denna gången