17 augusti 2019
15:00

Trollhättans FK

Referat: Kinna IF - Trollhättans FK

Trollhättan på besök under helgen, ett Trollhättan som kom från en heorisk insats mot Ulricehamn i bagaget, ett möte som vi på förhand funderade på om det knäckte eller om det lyfte dom, svaret kom vi att få rätt så snabbt in i matchen. En match där Kinna mönstrade följande elva: Robin Holmer - Benjamin Warnerfeldt, Joakim Björk, Alexander Thysell, David Andersson - Gustav Riemer, Fredrik Ekvall, Gustav Bryngelsson - David Mijatovic, Oskar Johansson, Oliver Persengård.

Gästerna får 5 minuter in i matchen ett gellene läge att ta ledningen när deras anfallare, allt för enkelt tar sig för bi vår back och visar sedan upp ett riktigt svagt avslut som Holmer enkelt kan plocka upp längs backen. Istället är det Kinna som trummar på och i den 12:e minuten är det Persengård som avlossar ett skott som glider ur målvaktens händer, Trollhätteförsvaret står och sover vilket Riemer tackar för, snor en fri boll och serverar Oskar Johansson helt öppen kasse till 1-0. Fem minuter senare får Oskar sätta sitt andra för dagen, från ett precis lika öppet läge från andra hållet. Det är Warnerfeldt som har stressat Trollhättans uppspelsback så väl att han hinner resa sig ifrån kampmomentet för att sedan slå in bollen till Oskar. Lite så här ser det sedan ut resten av halvleken, Kinna stressar Trollhätteförsvaret som visar upp en kavalkad av misstag och stressade beslut. Mijatovic rullar en boll utanför stolpen efter att själv vunnit på på liknande sätt det Warnerfeldt gjorde, Bryngelsson får öppet läge efter en patenterade Ekvallpass, dessvärre håller inte avslutet div-4 klass. Trollhättan har ytterligare en chans i halvleken och det är ett plötsligt skott som tar i ribbans överkant. Kinna ökar på till 3-0 halvtimmen in och det är Bryngan som frispelat Oskar som i ett äkta hattrickläge får se målvakten svara för en fin benparad, turligt dock för vår del att bollen hamnar mitt framför Persengårds 44:or och ett enkelt avslut senare är halvtidsresultatet fastställt.

Andra halvlek blir en väldigt avslagen och ensidig sådan, Kinna har boll och skapar lägen, Trollhättan får sikta in sig på att slå bort bollen och stötta sin duktige målvakt så bäst dom förmår. Innan Kinna hinner sätta 4-0 så har Thysell haft en boll i underribban, Oskar vart nära på att få en tå på ett Riemer inspel. I den 54e minuten får sedan den nyinkomne Joakim Skoglund sätta bollen i nät, detta efter att Malte fördelat en boll i mitten till en tempoväxlande Warnerfeldt som enkelt rycker sig förbi och slår in bollen mot bortre stolen där Skoglund möter med en lika elegant som vacker bredsida.
5-0 låter inte heller vänta på sig och detta sker på en elvametersspark då Trollhättan spelat handboll i försvaret. Riemer är omutlig från straffpunkten och fastställer i den 62 minuten slutresultatet till 5-0.

Resten av halvleken spelas således av, Kinna saknar skärpan i alla de lägen som uppstår, på ett sätt helt förståligt, men på ett sätt väldigt frustrerande då det i en jämn tabell är viktigt att få med sig alla plusmål man kan få. Nämnas skall såklart även att gästernas målvakt var klart bäste Trollhättespelare. Vi nämnde tidigare i texten att det var mängder av misstag i Trollhätatans spel och det var det, men det skall inte glömmas bort att det till stor del berodde på Kinnas höga press och stressepl som bar frukt.

3 Kanonkulor - Benjamin Warnerfeldt - Fick chansen när Marta var avstängd, tog den, visade vilja vid 2--0 målet, men
kanske lite väl mycket vilja i vissa dueller?

2 Kanonkulor - Laget - Stora delar av truppen luftades under matchen och inte märktes det någon större skillnad på plan. Bra med bredd nu när sista fjärdedelen av serien skall spelas.

1 Kanonkula - Gustav Riemer - Pigg och alert vid Kinnas ledningsmål och något av en vägvisare för dagen.