19:00

Ulricehamns IFK

Referat: Kinna IF - Ulricehamns IFK

Igång igen med matchandet efter ett sommarlov och på det uppstartsläger i Båstad och uppstarten bestod i en riktig värdemätare direkt då Ulricehamn kom på besök till en sommarfin matta på Viskvallen. Kinna startade med följande elva: Robin Holmer - Jonathan Martinez, Alexander Thysell, Joakim Björk, David Andersson - Niklas Ragnarsson, Fredrik Ekvall, Gustav Bryngelsson - David Mijatovic, Oskar Johansson och Oliver Perengård.

Matchen är endast några minuter gammal då första situationen dyker upp och det är en gasnak så solklar handssituation i Ulricehamns straffområde, då bollen studsar upp och försvarare flaxar med armen långt ut och högt upp och får då bollen på denna hand. Domaren missar dock hela situationen alternatvit bedömmer det helt annorlunda och låter spelet fortgå, andra bollen tar Persengård hand om och hans avslut går via Ulricehamnsben till en hörna som inte innebär någon farlighet. Första halvtimmen går på poäng till Kinna, mer bollinnehav och något farligare chanser som skapas, nämnas bör att Oskar hade en nick mot en välplacerad målvakt, gästerna skapade två hyggliga lägen med avslut utanför två gånger om, men den vassaste chansen får vår högerback som får en svepande pass av Martinez bakom backlinjen, men Davids avslut går tätt utanför bortre stolpen.

I den 34:e minuten är vi sedan säkra att få notera ett ledningsmål, redan i första vågen, då Oskar kommer före målvakten vid straffområdeslinjen, rudar denna, undvikar att bli neddragen och har en stormande Persengård med sig mitt i slottet. Oskar går på avslut själv och en hemjobbande back täcker till hörna. Denna hörna slås av Ekvall mot trafiken framför mål och hittar Jocke Björks huvud som styr in ett ledningsmål som står sig halvleken ut.

Andra halvleken startar bokstavligen med en dubbelchans för gästerna, efter 55 sekunder har laget hunnit med att skaffa fram två hörnor efter att testat Holmer ordentligt dubbla gånger, först med en täckning vid stolpen och sedan tippar han ett skott över ribban. Känslan är ju såklart att Ulricehamnskillarna fått ordentliga direktiv i halvtid att lyfta upp laget och sätta en tuffare press något som vi helt klart kan urskilja i halvleken. 5 minuter in i halvleken är det Kinna som med ett anfall på höger kanten slår ett inlägg framför mål där David Mijatovic möter upp och stöter in bollen i mål, dock vinkar assisterande av för offside, vi skall vara ärliga att säga att vi från vårt håll på läktaren omöjligt kan avgöra om detta var korrekt eller ej, det vi får höra efter matchen från de som satt i linje var att bollen spelades bakåt och att det isf såklart borde varit mål. Hur som domarens beslut står såklart över alla andras och fortsatt 1-0 i matchen. Bara minuter senare får vi se en nästan identisk situation då det är David A som slår en boll in mot Ragnarsson som är lite sen fram för att få till ett avslut av kaliber.

Kinna fortsätter att jobba på i en match som blir mer fysisk utan att på något sätt bli ful, det är en juste kamp vi får bevittna och bägge lagen får chanser här och var. Ragnarsson och Bryngelsson har en omställning med ett avslut som har mer att önska och matchbilden gled så sakteliga in i just det scenariet att Ulricehamn blev mer bollförande och pressade på samtidigt som Kinna låg på kontringsläget, dock blev det aldrig någon utdelningför vår del utan Ulricehamn kunde i en sutiation 10 minuter förpassa bollen in bakom Holmer efter ett avslut från gästerna som styrdes in av Kinnaback som försökte fläka sig för täckning. Gästerna får helt klart energi av målet och Holmer räddar en frispark strax efter målet och Björk har en nickrddning på mållinjen minutrarna senare. Sista chansen skall dock vi få och det är en jättechans vi får på två minuters stopptid, Det är Oskar som får till ett avslut som målvakten tappar och Ragnarsson är där och stötter på returen, dock får gästernas burväktare ut en lång teleskopsarm och får en hand på bollen.

Mycket mer händer inte utan domaren blåser av denna trevliga och händelserika tillställningen med ett oavgjort resultat på ett. Kinna var det bättre laget i 70-75 minuter men hade inte orken helt denna fredag. Ingen tvekan att det var två lag som skall tillhöra toppen av serien konstaterar nog de flesta som var på Viskavallen denna gång.

3 Kanonkulor - Robin Holmer - Sattes på prov under andra halvlek och visar vilken tillgång han är för vårt lag i år. Inget snack, målvakterna var matchens bästa aktörer,

2 Kanonkulor - Fredrik Ekvall - Vann boll, hittade ytor och instick. PÅ spelhumör helt enkelt

1 kanonkula - Joakim Björk - Detta var "veteranernas" match. Målnickare och räddningsnickare. Som vanligt en gedigen insats.