6 juni 2019
14:00

Kinna IF

Referat: IFK Trollhättan - Kinna IF

Årets andra resa till Trollhättan och återigen tvingades redaktionen vara kvar på hemmaplan, därav en enklare rapportering av matchens skede.

Det var ett Kinna som det börjar ljusna för på skadefronten, med några comebacker som äntrade kamratgården och ut till start kom följande elva: Robin Holmer - Jonathan Martinez, Joakim Björk, Alexander Thysell, Benjamin Warnerfelt - Gustav Bryngelsson, Fredrik Ekvall, Niklas Ragnarsson - Malte Nyden, Oskar Johansson, David Mijatovic.

Det är hemmalaget som inleder matchen vassast och skapar ett spelövertag och tryck mot oss och sätter vårt försvar på prov, ett försvar som är stabilt och håller en mycket hög nivå och släpper inte till de rena lägena för Trollhättan, dock skapar man många hörnor och tre riktigt vassa frisparkslägen precis utanför straffområdet, lägen som hemmalägret självklart vill ha till straffsparkar, men domaren är omutlig i sina beslut. Hörnor och frisparkar brukar kunna ställa till oreda och emellanåt bränner det till på dessa lägen, men inte mer än att försvaret får bort bollen eller Holmer agerar som trygg sista utpost.

20 minuter in i matchen är det Kinna som börjar ta över och flyttar upp positionerna och ledningsmålet lät inte dröja på sig. I den 25e minuten är det ett grant anfall på vänsterkanten som slutar med att Davis slår ett inlägg som Oskar petar in i kassen till 1-0. Efter detta är det Kinna som avslutar halvleken starkast, rullar runt bollen och låter hemmalaget jaga.

I den andra halvlek är det fortsatt samma matchbild, ett Kinna som rullar runt och låter hemmalaget låna boll sporadiskt och är det klart bättre laget i matchen. 2-0 kommer timmen in i matchen efter att nyss inbytte Persengård assisterat til Bryngelsson som får hänga in sitt tredje mål för säsongen. 10 minuter senare fastställs slutresultatet 3-0 efter det att Ekvall hittat nätet för första gången denna säsongen, detta efter en hörna som letar sig direkt in i mål från Ekvalls känsliga fötter.

3-0 efter en väldigt stabil insats rätt igenom och nu väntar serieledande Sandared på söndag, en match med 2 lag med rätt så gott självförtroende.