19:30

Göta BK

Referat: Kinna IF - Göta BK

Mittiveckan tillställning på Viskavallen med långväga gäster från Göta på besök mot ett Kinna som haft det lite kärvt att komma igång med målskyttet efter en annars helt ok säsongsupptakt, detta hade enligt rapporterna slipats på under veckan och det skulle visa sig ligga sanning i oxå. Kinna ställde följande elva på benen; Robin Holmer - Jonathan Martinez, Joakim Björk, Alexander Thysell, David Andersson - Gustav Bryngelsson, Fredrik Ekvall, Niklas Ragnarsson - Malte Nyden, Oskar Johansson, Rinor Dobraj

Det hinner inte ticka iväg många minuter på matchklockan innan Kinna tar ledningen i matchen, detta efter att Oskar Johansson påpassling snor bollen när Götaförsvaret strular sinsemellan. Avslutet är kliniskt av Johansson genom att pricksjuta in bollen mellan målvakt och stolpe. Kvarten in kvitterar dock Göta, detta efter att Kinna varit nära att utöka ledningen genom ett avslut från Rinor i burgavel. Götas mål är ett inlägg som går långt mot bortre delen av målgården och möts av en nick där Holmer inte har mycket att göra åt, mer än att konstatera att ställningen är 1-1.

Första halvleken innehåller mycket och det är en trelig fotboll vi får bevittna, med Kinnaögon sett är det dessutom väldigt behagligt då målen trillar in i Götanätet med jämna mellanrum. 2-1 kommer i den 20 minuten, det är Bryngelsson som är vinner andra boll, sätter bollen snabbtr på en rättvänd Oskar som med en perfekt kross mellan Götas backar finner Rinor som ställs mot en utrusande målvakt. Avslutet är lika galant som genialt, ett enkelt lyft över målvakten och åter jublas det över Kinnaledning.Halvtimmen spelad och Kinna har tilldelats en, för Göta sett helt onödig, frispark mitt på offensiv planhalva. Bryngelsson slår den med akkurates mot bortre stolpen där Thysell möter med pannan och sätter den i bortre delen av målburen till 3-1.

4-1 med 5 minuter kvar av halvleken signeras av Rinor Dobraj som är påpasslig i Götas bolltrillande på mitt på plan och smiter emellan och snor bollen på mittlinjen, med hög fart och tre rusande Kinnaspelare som är med på spelvändningen, går Rinor 20 meter innan han gör det helt rätta valet att lägga ut bollen till Ragnarsson som gör en 60 meters löpning och lägger bollen vid bortre stolproten. Göta har även dom lägen i halvleken och sätter Holmer på probv med några fasta situationer, men Holmer visar trygghet och är helt lugn i sina ingripanden.

Andra halvlek är likt den första inte många minuter gammal när Kinna gör sitt femte mål för kvällen. Det är Malte som påpassligt släppt ut bollen till hörna istället för att försöka jäkta in en boll på måffå, detta ger resultat då Ekvall slår en hörna mot främre stolpen där Jocke Björk hittat yta och nickar in 5-1.

Göta lyfter upp spelet under andra halvlek och kommer totalt sett att vara det lite mer bollförande laget, Kinna steppar ned en växel, men ligger hela tiden och hugger och är snabba i sitt omställningsspel, Göta kommer egentligen inte mycket längre än till straffområdet och Kinna har full kontroll på matchen. Sista 20 luftas även truppen rejält och samtliga killar, utom reservkeepern, får speltid. De farligaste chanserna har Kinna trots allt, Rinor tar sig förbi målvakten vid ett tillfälle, men avslutet går strax utanför. Vi har även en situation där vi har 6-1 inne och vi tror alla att detta skall godkännas då Skoglund legat och huggt och serverat Riemer öppet mål. Men assisterande domaren vinkar först för offside, tar ned flaggan och gör tecken att spelet skall fortgå och viftar sedan för mål. Huvuddomaren kör en liten var-konferens med assisterande och resultatet blir negativt för oss. Positivt dock att Skoglund som spelar 45 minuter på topp i andra halvlek tar för sig och spelar avslappnat, lägen fanns för honom och var ytterst nära i slutet då målvakten räddare ett Skoglundskott nere vid stolpen.

Kinna vinner med 5-1 och vi tar med oss massor från denna matchen, många som gör bra insatser, hungriga och effektiva, 5 olika målskyttar. Vi fyller på bra med folk i anfallen. Försvaret visar trygghet. Men det som gör bäst att se är hur laget uppträder, detta personifieras med lagklunga vid mål där alla är med och Holmer ansluter efter en 80 meterslöpning! Göta då? Jo kvalite finns helt klart, många luriga och tekniska lirare som gav oss på några åkturer, organisationen var dock inte på topp och det uppstod många missförstånd under matchen som Kinna ofta nyttjade. Att Kinna även gör två mål på nick mot ett mittbackspar som ihop är 4 meter långa måste vara ett underbetyg. Men vi måste ge Göta att dom hela tiden försökte trots att matchen var körd för deras del, försöken var lika väl menade i 87:e minuten
som den 8:e.

3 Kanonkulor - Niklas Ragnarsson - Jobbade hårt på plan, sprnag förmodligen ett Göteborgsvarv, inblandad i mycket och fick även ett välförtjänt mål efter sin långrusning.

2 Kanonkulor - Gustav Bryngelsson -
Bollvinnare, smart blick och känsliga fötter. Tillbax på spelhumör igen efter en tung dag på Lassalyckan senast.

1 Kanonkula .- Rinor Dobraj - Fart, mycket fart. Ett tag trodde vi det var Forrest Gump på plan. Kyligt lyft vid målet, klokt vägval vid assisten till ragnarssons mål.