20:00

Jitex Mölndal BK U

Referat: Tölö IF DJ - Jitex Mölndal BK U

Idag prövade vi vingarna i DanJun klass 1 då Ambitionslaget haft mycket matchning detn senaste tiden, Tölö var informerade och helt med på noterna. Vi kom till spel utan många av de av våra tjejer som redan provat på DamJun kl 1 och F19 spel i år, mest pga skador/sjukdom och då fick fyra tjejer som var med i F19-semifinalen hoppa in i stället trots trötta ben och huvuden. Även F00 stöttade med några spelare.
Det går förståss lite fortare än vad vi är vana vid men efterhand är vi med riktigt bra i matchen och som helhet är den ganska jämn med lite mer fart och tyngd i Tölö-anfallen.
Redan efter 15 minuter vår Tilda en vridning i foten och blir liggande på planen, och får sedan hjälp av densamma. Vi hoppas förståss att det inte är något allvarligt.
Kajsa får göra några riktigt vassa räddningar i början av matchen men Tölö tar sedan ledningen efter en hörna då vi inte riktigt får bort bollen i straffområdet. Direkt efter ledningsmålet spelar vi oss fram till ett bra läge i straffområdet, vår centrala fwd vänder bort backen men sätter skottet i burgavelns övre del.
Istället utökar de även till 2-0 sedan en Tölö-spelare kommit igenom vårt mittförsvar och kan ensam med Kajsa placera in bollen i mål.
2-0 är halvtidsresultatet men vi är ändå nöjda med insatsen så här långt, bara att fortsätta jobba på som vi lagt upp spelet denna gången. Och vi börjar bäst i andra halvlek och får en bra chans ganska omgående men vi får inte riktigt till det i avslutet.
För tjejerna med match i benen från igår tar tröttheten ut sin rätt och vi får göra lite justeringar av spelsystemet. Men vi stpr fortfarande upp riktigt bra spelmässigt och kan spela oss fram till 3-4 bra målchanser till. Dock lyckas inte den sista sparken även om det var nära.
Totalt sett var vi riktigt nöjda med insatsen trots förlusten, för de allra flest var detta den första DJ klass 1 matchen och det löste ni faktiskt riktigt bra! Bra insats tjejer!