Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jönköping Bandy IF A-LAGET

Följ

A-LAGET

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Tabell
Lag M V O F P
1 Jönköping Bandy 7 2 1 4 5
2 Blåsut/Vänersborg BK 1 1 0 0 2
3 Åtvidaberg BK 1 1 0 0 2
4 BK Derby BK 1 1 0 0 2
5 Tjust BK 1 1 0 0 2
6 IF Stjärnan 1 0 1 0 1
7 Finspång AIK 0 0 0 0 0
8 Tranås BOIS BK 0 0 0 0 0
9 Ale-Surte BK 1 0 0 1 0
10 Nässjö IF A/B/P20 1 0 0 1 0

Match

Blåsut/Vänersborg BK

8 - 4
Vänerborgs ishall
13 oktober 2018
12:15

Jönköping Bandy

Referat

Referat: Blåsut/Vänersborg BK - Jönköping Bandy

Klar förlust i fjärde träningsmatchen - Blåsut vann med 8-4!
JB begav sig på lördagen till Vänersborg för ta sig an Blåsut. Det var den fjärde matchen för årets upplaga av A-laget och det var även den fjärde upplagan av kombination av laguppställning. Och det gick trögt idag för JB som inte hittade tempo eller varandra, Blåsut var klart starkare och tyngre. Blåsut hade även en defensiv som effektivt stoppade JB'a anfall. Första halvlek slutade 6-2 till hemmalaget Blåsut, medan andra halvlek slutade 2-2.
"-Vi gör en dålig första halvlek, men rycker upp oss klart i andra. Tyvärr får vi ett antal olyckliga utvisningar i andra när vi kommer upp i momentum. Utvisningarna gör att vi hela tiden för kämpa i uppförsbacke!" säger Tobias Asplund som coachade för dagen.
Olycklig start
Det började med en olycklig rensning i eget försvar som bäddade till 1-0 redan i tredje minuten. Strax därpå hade JB ett friläge men som olustigt nog gick utanför målramen. 2-0 kommer på en spelvändning där JB helt enkelt inte hänger med. 3-0 och 4-0 kommer inom en minut innan JB kan börja liknas komma in i matchen då Daren Richardson trycker in en straff efter det att VIctor Strand blivit nedgjord. I 27 minuten spelar JB upp sig och Daren kommer runt på kanten och släpper in bollen till Lukas Wahlgren och JB verkar komma igång. Men, 5-2 kommer på en hörna några minuter efter. Innan domaren blåser för halvtid har vi skänk bollen till Blåsut i egen "zon" och det står 6-2 i halvtid.
Andra bättre!
Första 20 minuterna av andra halvlek håller båda lagen jämnt spel, möjligen t o m att JB för matchen. JB reducerar vackert genom Oscar Wareborn stänker in den, 6-3. Men så kommer både 7-3 och 8-3 medan vi har "fler än en på utvisningsbänken". Lukas Wahlgren får en dropp fram, snurrar och stänker in en halvvolley i 85 och där stannar matchen 8-4 till Blåsut, rättvis förlust för JB.
Analys?
"- Som lag är vi inte bra idag, defensiven funkar inte, hemjobbet över hela plan inte tillräckligt, spelet är för smått och plottrigt, vi är "för långa i laget". Utvisningarna drabbar oss när vi var på gång. Dessutom skänker vi bort 3 mål.. Samtidigt ska det erkännas att Blåsut gör det bra idag, får oss att inte prestera fullt ut", avslutar Tobais Asplund sin analys.

Nästa helg tar sig JB an Åtvidaberg i Stinsen Arena.

Matchen på Elitrapport HÄRa